İnterneti IE 1.5'de gezmenin yolunu keşfetti!

Internet Explorer 1.5 gibi çok eski bir web tarayıcısıyla modern web'de dolaşmak mümkün olabilir mi?

Eski tarayıcılara dönüş!

Microsoft'un teknik olarak hala desteklediği en son Internet Explorer sürümü, IE6. Tarayıcı, Nisan ayında desteği sona erecek Windows XP SP3 ile çalışabiliyor.

Birçok web sitesi, artık sadece modern tarayıcıların sahip olduğu özelliklerden faydalanıyor. Pek bu web siteleri, artık desteklenmeyen tarayıcılarda da bir şekilde görüntülenebilir mi? Bu soruyu gün ışığına çıkartan Antoni Sawicki, Fun with Virtualization blog'unda yeni web sitelerini eski tarayıcılarda çalıştırmanın, sitelerin yeni standartları temel alması nedeniyle ilk etapta mümkün olmadığını söylüyor. Ancak Sawicki'nin bir fikri var: "web sayfasını bir proxy sunucusunda işleyip, basitleştirilmiş HTML'e dönüştürürseniz (örneğin 3.x), bu birçok web tarayıcısını mutlu edebilir."

Tüm web sayfasının ekran görüntüsünü oluşturan bir program kullanan Sawicki, orijinal sayfadaki bağlantıların konumuna göre görsel haritaları oluşturdu. Sawicki son olarak Webrender.py adında bir uygulamada bu iki işlevi bir araya getirdi.

Uygulama, yeni web sitelerinin örneğin IE 1.5 gibi bir tarayıcıda açılmasını sağlıyor. Sawicki'nin bir sonraki adımı, şu an sadece Mac OS X'te çalışan kodu bir HTTP proxy sunucusuna dönüştürmek olacak.

Okuyucu Yorumları