Çinli bir adam "intikam" için canlı yengeç yedi, iyi bir fikir olmadığını çabuk anladı

İnanılmaz bir şekilde, "intikam" almak için canlı bir yengeci ağzına atıp yiyen Çinli adam, bunun pek de iyi bir haber olmadığını zor yoldan öğrendi.

İntikam için canlı yengeç yedi, iyi bir fikir olmadığını çabuk anladı

Çin'in doğu kıyısındaki Zhejiang eyaletinden bir adam, şiddetli karın ve sırt ağrısını içeren gizemli bir tıbbi sorunla hastaneye geldi. Ancak karısı, kızının intikamını almak için canlı bir yengeç yediğini hatırladığında bu gizem kısa sürede çözüldü.

South China Morning Post'un haberine göre 39 yaşındaki Lu'nun hastaneye kaldırıldığı sırada göğsü, karaciğeri, karnı ve sindirim sistemi ile ilgili sorunları olduğu tespit edildi. Ancak, rahatsızlığının bariz bir nedeni olmadığı için doktorların kafası karışmıştı.

Hangzhou'daki Sir Run Run Shaw Hastanesi'nin sindirim sistemi bölümü müdürü Dr. Cao Qian, South China Morning Post ile yaptığı görüşmede, “Ona tekrar tekrar av hayvanı ya da alışılmadık, alerjiye neden olabilecek herhangi bir şey yiyip yemediğini sorduk” dedi ve ekledi: “Hepsine hayır dedi.

Ama karısı, birkaç ay önce canlı bir yengeç yediğini söylediğinde, durum tamamen netleşti. Olağandışı olayı doktora anlatarak, doktorlarına göre "Kızımın intikamını almak istedim" dedi ve devam etti: "Bir dere kenarındayken kızım küçük bir yengeç tarafından sıkıştırıldı, ben de sinirlendim ve intikam almak için ağzıma attım."

Cezanın "suça" uygun olup olmadığı ve tek çarenin ağzına bir yengeç sokmak olduğunu düşünecek kadar nasıl sinirlendiğine dair bir sürü soru bir yana, bu tepki tıbbi açıdan da pek iyi bir fikir değildi.

Bazı türlerinde yenmeden önce alkolle marine edilen canlı yengeçlerin bulunduğu bir yemek olan "sarhoş yengeç" yedikten sonra hastaneye kaldırılan başka kişilerin de raporları bulunuyor. Canlı yengeç yemenin ana tehlikesi (sindirim organlarınızın sert kabukları tarafından delinmediğini varsayarsak), genellikle yemek pişirme yoluyla ortadan kaldırılabilecek parazitlerdir.

Tahmin edilebileceği gibi, kan testleri Lu'nun intikam eyleminin sonunda ona üç farklı parazit bulaştırdığını gösterdi.