iOS 16 hangi yeniliklerle gelecek? Ünlü ismin iddiaları, heyecan verici yenilik ve özelliklere işaret ediyor

iOS 16, ünlü ismin iddiasına bakılırsa oldukça büyük bir güncelleme olacak. Peki ama iOS 16'dan hangi yenilikleri bekleyebiliriz?

iOS 16 hangi yeniliklerle gelecek?

Muhtemelen iOS 16'nın Haziran ayında WWDC 2022'de tanıtıldığını göreceğiz. Şu ana kadar yeni işletim sistemi hakkında pek fazla sızıntı ortaya çıkmadı. Ancak, en son sızıntının büyük değişikliklere, widget'larla etkileşime geçmenin yeni yollarına ve hatta bazı yeni Apple uygulamalarına işaret etmesiyle beraber, yeni işletim sisteminin oldukça büyük bir güncelleme olacağını söyleyebiliriz.

Bu bilgiler, Apple bilgileri konusunda sağlam bir geçmişe sahip bir gazeteci olan Mark Gurman'ın Bloomberg için hazırladığı Power On haber bülteninin son yayınında ortaya çıktı.

Gurman çok fazla detay vermemiş olsa da, bahsettiği bazı şeyler hakkında tahminde bulunmak mümkün. Bunların başında da yeni Apple uygulamaları geliyor. Örneğin yeni uygulamalar tarafına bakıldığında, Apple'ın Apple Music'in yanı sıra bir Apple klasik müzik akışı hizmeti üzerinde çalıştığına dair kanıtlar daha önce ortaya çıktığı için bu hizmetin uygulamalardan biri olması mümkün. Ancak Gurman, çoğul bir şekilde uygulamalar dediği için bazı sürprizlerle de karşılaşabiliriz.

Yeni etkileşim yolları konusunda ise, daha önce sızdırılan etkileşimli widget'lara atıfta bulunuluyor. iOS üzerinde şu anda widget'lar bulunuyor, ancak bu widget’lar bilgi gösterseler onlarla etkileşim kurmak pek mümkün değil. Genel olarak bu widget’lardan birine dokunduğunuzda ilgili uygulama başlatılıyor. Bu nedenle, etkileşimli widget'lar, telefonla etkileşim kurmanın yeni yolları olarak görülebilir.

Ayrıca Gurman “sistem genelinde büyük değişiklikler olacağını" da iddia ediyor. Etkileşimli widget'lar buna da dahil olabilir, ancak Gurman daha önce iOS 16'nın "bildirim güncellemeleri ve yeni sağlık izleme özellikleri dahil olmak üzere pano genelinde oldukça önemli geliştirmeler içereceğini" söylemişti. Yani bu özelliklerden de bahsediyor olabilir.

Gurman ayrıca watchOS 9'dan da bahsederek WWDC'de bununla ilgili haberlerin "önemli" olacağını söyledi. Şimdiye kadar watchOS 9 hakkında neredeyse hiçbir şey duyulmadı, ancak bundan sonra akıllı saat için de büyük değişiklikler planlanıyor gibi görünüyor.