iOS 16'da yepyeni bir tasarım olacak mı? iOS 16 hangi yeniliklerle gelecek? Yeni açıklamalar, cevapları veriyor...

iOS 16, 7 yıl sonra beklenen tasarım değişikliğini getirecek mi? iOS 16'da hangi yeniliklerin olmasını bekleyebiliriz? Yeni açıklamalar, cevapları veriyor...

iOS 16'da yeni bildirimler ve sağlık takibi özellikleri olabilir...

Bloomberg'den Mark Gurman'ın söylediğine göre Apple'ın iOS işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü önemli geliştirmeler içerebilir. En son Power On haber bülteninde Gurman, iOS 16'nın bildirimler için bir güncelleme ve bir dizi yeni sağlık izleme özelliği içermesini beklediğini söylüyor.

Ancak, iOS'un yeniden tasarlanması planlanmıyor gibi gözüküyor. Gurman, "Neredeyse on yıl önce iOS 7'den bu yana pek değişmemiş olsa da, iOS arayüzünün baştan sona yeniden tasarlanmasını beklemiyorum" dedi. Apple'ın planladığı herhangi bir arayüz değişikliğinin kapsamının, sadece iPad'in çoklu görev kullanıcı arayüzünde bir ince ayar ile sınırlı olabileceğini belirtiyor.

Şirketin diğer işletim sistemlerine bakıldığında Gurman, watchOS 9'un etkinlik ve sağlık izleme özelliklerinde yükseltmeler içerebileceğini belirtirken bu konuda herhangi bir detay paylaşmadı. Apple'ın bir sonraki macOS sürümü için ne planladığı daha da belirsiz. Şirket, Big Sur ile masaüstü işletim sistemini iOS'a daha çok benzeyecek şekilde yeniden tasarladı. Bu arada, daha yeni Monterey ile Apple, Universal Control ve SharePlay gibi özellikleri sundu.

WWDC 2022'de Apple, iOS 16 ve watchOS 9'un yanı sıra yeni macOS'un ön izlemelerini de sunacak. Şirketin yıllık geliştirici konferansı bu yıl 6 Haziran'da başlıyor. Gurman, Apple'ın yeni MacBook Air ve MacBook Pro modelleri üzerinde çalıştığını yinelerken, Apple'ın etkinlikte yeni donanımlar tanıttığını da görebiliriz…