iOS 9.3'ün en önemli yenilikleri!

iOS 9.3, Night Shift gibi sürpriz yeni işlevlerle geliyor. İşte final sürümde bizi bekleyenler!

iOS 9.3 neler getirecek?

Beta sürümüyle yeni tanıştığımız iOS 9.3, ekranın renk sıcaklığını değiştirmekten yeni kısayollara bir dizi dikkat çeken yenilikle geliyor. Apple'ın bu tür küçük güncellemelere büyük yenilikler eklemesine alışık değiliz, ancak durum bu kez biraz farklı.

iOS 9.3'ün ne zaman final sürüme ulaşacağını henüz bilmiyoruz, ancak bu yeni özelliklere bakmamıza elbette engel değil.

Renk sıcaklığı ayarı

"Night Shift" işlevi, iOS 9.3'ün en önemli yeniliği. Bu işlevi kullanarak mavi ışığı azaltıp, turuncuyu artırarak ekranı geceleri gözünüzü yormayacak bir hale getirebiliyorsunuz. Ayarlar > Ekran > Parlaklık altında bulabileceğiniz işlevi belirli saatlerde otomatik olarak devreye girecek biçimde ayarlamanız da mümkün.

Notlar uygulaması artık parola korumalı

Notlarınızı artık bir parola yardımıyla veya Touch ID ile korumaya almanız mümkün. Bunun için Ayarlar > Notlar > Parola koruması yolunu izleyin, bir notu Notlar'da açın, paylaş simgesine dokunun ve son olarak "Parolayla koru" üzerine dokunun.

Ayarlar'ı kullanarak notları düzenlenme, oluşturulma ve başlık kriterlerine göre sıralamanız da artık mümkün.

Devamı, sonraki sayfamızda.

Yeni 3D Touch kısayolları

Yeni 3D Touch kısayolları

3D Touch kısayolları, artık Ayarlar, Sağlık ve Pusula uygulamalarını da kapsıyor. Bu sayede uygulamaları açmadan sık kullanılan işlevlere direkt olarak ulaşabiliyorsunuz.

Live Photos'un normal sürümlerini saklayın

iOS 9.3'le birlikte hareketli fotoğraflarınızı paylaşmadan önce normal fotoğraflara dönüştürebiliyorsunuz. Bunun için bir Live Photo'yu seçin, paylaş'a dokunun ve ardından fotoğrafınızın bir kopyasını oluşturun.

Wi-Fi Assist ile veri kullanım sayılarını görün

Wi-Fi bağlantınız zayıf olduğunda sizi otomatik olarak mobil veriye bağlayan Wi-Fi Assist, kazandığı yeni özellik sayesinde ne kadar veri kullanımına yol açtığını da gösterecek.

PDF'leri iCloud for iBooks ile eşitleyebilirsiniz

iCloud ile daha önceden desteklenmeyen PDF gibi dosyaları artık eşitlemeniz mümkün. Bu işlevi etkinleştirmek isteyip istemediğiniz, iOS 9.3'ü yükledikten sonra iBooks'u ilk açtığınızda size soruluyor.

Okuyucu Yorumları