iOS 9'un Wi-Fi Yardımı özelliği davalık oldu!

Apple'ın iOS 9 ile birlikte hayata geçirdiği tartışmalı özellik, şimdi de mahkemelik oldu!

iOS 9 mahkemelik oldu!

iOS 9'un Wi-Fi bağlantısının zayıf olduğu durumlarda otomatik olarak hücresel bağlantıya geçilmesini sağlayan Wi-Fi Yardımı (Wi-Fi Assist) özelliğinden rahatsız mısınız? Görünen o ki yalnız değilsiniz ve belki de yaşadığınız sıkıntı nedeniyle tazminat da alabilirsiniz.

Kısa sürede tartışma konusu haline gelmeye başlayan bu yeni özelliğin haber vermeden devreye girip hücresel veri olarak bilinen mobil veri paketini kullanabileceği ve kullanıcılar için ek maliyet oluşturabileceği söyleniyordu. Konuyla ilgli Apple bile bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

William Scott Phillips ve Suzanne Schmidt, iOS 9'un varsayılan olarak açık gelen Wi-Fi Yardımı özelliği nedeniyle San Jose'de yer alan ABD Bölge Mahkemesi'ne başvurarak Apple aleyhine dava açtı. Kaliforniya'lı çift potansiyel olarak etkilenen kullanıcıların zararının toplamda 5 milyon doları geçtiğini iddia ederek, Apple'ın hücresel bağlantı ile kullanılan verinin çok düşük miktarda olduğunu söyleyerek bunu küçümsediğini savunuyor.

iOS 9 kullanıcıları Wi-Fi Yardımı özelliğini kapatabilmek için Ayarlar > Hücresel menüsünü ekrana getirdikten sonra en alt kısımdaki Wi-Fi Yardımı seçeneğini pasif duruma getirmeleri gerekiyor.

Okuyucu Yorumları