Ultra söylentisi, şimdi de iPhone 15 Pro Max için geri döndü

Apple'ın Ultra ismini kullanarak piyasaya süreceği bir iPhone modeli hakkında uzun zamandır söylentiler ortada dolaşıyor. Ve şimdi aynı söylenti, iPhone 15 Pro Max için geri döndü.

Ultra söylentisi, şimdi de iPhone 15 Pro Max için geri döndü

Geçtiğimiz sonbaharda iPhone 14 serisi henüz tanıtılmamışken, iPhone 15 Pro Max’in iPhone 15 Ultra olarak adlandırılacağını iddia eden söylentiler vardı. Bu değişikliğin nedeninin, Apple’ın iPhone Pro ve iPhone Pro Max’i farklılaştırma isteği olduğu konuşuluyordu.

Ancak daha sonra Ultra heyecanı azaldı ve en büyük iPhone 14 varyantı tekrar Pro Max olarak adlandırıldı. Söylentilere göre, Apple yine de sadece 6.7 inçlik Pro modelinde bulunacak periskop kameraların iPhone’a gelişini işaret edecek olan telefoto yakınlaştırma kamerası gibi bazı özellikler sunacaktı. Ancak Ultra isim değişikliği iPhone 16 serisine ertelenmiş gibi görünüyordu.

Şimdi, Apple’ın iPhone 15 etkinliğine bir aydan az bir süre kala, bir kez daha iPhone 15 Pro Max’in iPhone 15 Ultra olarak adlandırılacağına dair yeni bir söylenti ortaya çıktı.

Bu iddia, Apple Insider’dan Andrew O’Hara’dan geliyor. O’Hara, “birden çok kaynaktan” iPhone 15 Ultra adının geleceğini duyduğunu söylüyor: “Birden çok kaynak bana Apple’ın plus-boyutlu pro telefonu için gerçekten de ‘iPhone 15 Ultra’ adını kullanacağını söyledi. Bu, daha sonra geri çekilen erken bir söylentiydi. O zamandan beri çoğu kişi bu telefona iPhone 15 Pro Max olarak hitap etti.

Adı her ne olursa olsun, yeni Ultra veya Pro Max modeli, yenilenmiş tasarım, titanyum çerçeve, periskop kamera, kamera geliştirmeleri, yeni eylem düğmesi, 3nm A17 Bionic çip, yüksek transfer hızına sahip USB-C bağlantısı ve daha büyük bir batarya gibi özelliklere sahip olarak ve ABD’de 1.299 dolarlık başlangıç fiyatı ile satışa sunulması bekleniyor.