iPhone 15 Pro'larda acayip bir sorun daha: Telefonun kenarları neden soyuluyor?

Bazı iPhone 15 Pro kullanıcıları, telefonlarının arka kısımlarında ilginç bir soyulma sorunu yaşadıklarını rapor ediyor. Peki ama bu garip sorun neden ortaya çıkmış olabilir?

iPhone 15 Pro'larda acayip bir sorun daha: Telefonun kenarları neden soyuluyor?

Bazı iPhone 15 Pro kullanıcıları, cihazlarının arka kenarlarında soyulma olduğunu bildirmeye başladı. Neyse ki bu, yalnızca az sayıda iPhone kullanıcısını etkileyen bir sorun gibi görünüyor.

Bir Reddit kullanıcısı, yayınladığı mesajda iPhone 15 Pro'sunun kenarlarında bir tür “arka kenar boyunca soyulan yapışkan” olduğunu fark ettiğini söylüyor. Dahası Rhinoshield Mod NX kullandığını, ancak bu sorunun kılıf kullanımına bağlı olamayacağını belirtiyor: “Sırtın tamamında soyulmak üzere olan bir çıkartma gibi görünüyor.”

Başka bir yorumda “Kenarlardan dışarı çıkan çok fazla siyah şey var” deniliyor. Kullanıcılar, bu sorunu kılıfı temizlemek istediklerinde fark etmişler.

Farklı bir Reddit kullanıcısı da benzer bir iPhone 15 Pro soyulma sorunu yaşadığını söylüyor: “Aynı şey 2 günlük iPhone 15 Pro cihazımın başına da geldi. Apple’a geri götürdüm, arka kısmı bağlı tutmak için kullanılan yapıştırıcının düzgün sürülmediğini ve kenardan dışarı çıktığı için soyulmaya başladığını söylediler. Değiştirdiler.”

Apple, iPhone 15 Pro’nun arka camını onarma yöntemini değiştirdiğinden dolayı, bir Reddit kullanıcısı sorunun bununla ilgili olabileceğini belirtti. Daha önce iPhone 14 Pro’da arka kısmın hasar görmesi durumunda tüm ünitenin değiştirilmesi gerekiyordu. Yeni telefonlarda yalnızca arka camın değiştirilmesi yeterli oluyor.

Bu sorun, arka kısmının onarımı kolaylaştırılan ilk iPhone’lar olan normal iPhone 14 modellerini etkilemiyor gibi görünse de, bu kusurun henüz geniş çapta yayılmadığı da görülüyor. iPhone 15 Pro’nuzda soyulma sorunu yaşıyorsanız Apple Destek ile iletişime geçmenizde ve cihazınızı tercih ettiğiniz mağazaya götürmenizde fayda var.