iPhone 5'de ve iOS 6'da Wi-Fi sorunu!

Bu seferki sorun sadece iPhone 5'i değil, iOS 6'ya yükselten iPad ve eski iPhone'ları da vuruyor!

Bu seferki sorun daha ciddi!

Apple'ın forumları, son günlerde iOS 6 cihazlarında ortaya çıkan Wi-Fi sorunlarıyla çalkalanıyor. Sorun, sadece iPhone 5'i değil, iOS 6'ya yükselten iPad'leri ve daha eski iPhone'ları da etkiliyor.

Forumlarda "iPhone 5 wifi sorunları" adındaki konu altında yer alan gönderiler, bazı cihazların yakındaki Wi-Fi ağlarını bulamadığını, bazısının bu ağlara bağlanamadığını, bazısının ise birkaç dakika içinde ağdan düştüğünü söylüyor. Yaklaşık 60.000 kez görüntülenen konu, 21 Eylül'de açıldığından beri 730 gönderi almış.

Şikayetlere bakılacak olursa sorun tüm iPhone 5'lerde yok. Bir kullanıcı, iki iPhone 5 aldığını ve bunlardan bir tanesinin evindeki WPA2 şifreli ağına bağlandığını, diğerinin ağı gördüğünü ancak bağlanamadığını söylüyor. Kullanıcı, telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamanın da sorunu çözmediğini bildiriyor.

Bir kullanıcı ise Apple'ın sorundan haberdar olduğunu, ancak onarım için bir süre beklemeleri gerektiğini söylüyor. Bazı kullanıcılar ise Wi-Fi ağının şifrelemesini router ayarlarından kapatarak sorunu çözdüklerini söylüyorlar. Ancak Wi-Fi ağının şifresini kapatmak, tabi ki tavsiye edeceğimiz bir tutum değil.

Okuyucu Yorumları