iPhone 6 sorunları, hızla nasıl çözülecek?

Apple, iPhone 6 satışa sunulduktan sonra çıkabilecek sorunları fazla büyümeden bakın nasıl çözecek!

Apple'dan fiyaskolara önlem!

Milyonlarca kişinin kullanımına aynı gün açılan bir üründe çeşitli hatalara veya sorunlara rastlanma olasılığı her zaman vardır. Yarın tanıtılacak iPhone 6 için de bu durum farklı olmayacak. Apple ise bu durum için gerekli önlemleri almış durumda.

Satış mağazalarına kadar dağıtım zincirinin her adımında denetim kuran Apple, müşterileri bozuk iPhone 6'ları geri getirmeye başlar başlamaz işe koyulacak. Bloomberg Businessweek, Apple'ın Genius Bar'ından Cupertino'daki mühendislik departmanına kadar uzanan özel ağı derinlemesine inceledi. 1990'larda başlayan Early Field Failure Analysis programı (EFFA), bugün bozuk cihazları sınıflandırmaya yönelik bir sisteme dönüşmüş bulunuyor.

Businessweek, sistemi şöyle anlatıyor: "gerçekten de eğlenceli. Fikir, kolayca çözülebilecek sorunları gece yarısı karikatürlerine konu olmadan ortadan kaldırmak."

Bozuk dokunmatik ekranlardan ilk iPhone'daki çalışmayan hoparlörlere, EFFA'nın dağıtım öncesi fark edilmeyen sorunları hızla çözüm üretmekte çok kritik bir görevi bulunuyor. Ağın iPhone 6'nın satışa sunulmasıyla birlikte yoğun günleri yine başlayacak. Businessweek'in tam makalesine buradan ulaşabilirsiniz.

Canlı yayın: iPhone 6 ve Apple'ın diğer sürprizlerini herkesten önce görün. Tıklayın, izleyin!

Okuyucu Yorumları