iPhone, kablosuz şarja göz kırpıyor!

Apple'ın kablosuz şarj teknolojileri üreten bir firmayla görüşme yaptığı ortaya çıktı!

iPhone'un kablosuz şarjla flörtü!

Apple'ın iPhone 7'den kulaklık girişini kaldırması birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Diğer yandan firmanın gelecekte bizi şarj kablolarından kurtarmaya yönelik bir adım atması muhtemelen herkesin memnuniyetle karşılayacağı bir gelişme olacak. Öyle görünüyor ki Apple gerçekten de böyle bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

VentureBeat tarafından ortaya çıkarılan belgelere göre Apple bir süredir, kablosuz şarj teknolojileri geliştiren start-up firmalardan Energous'la görüşme halinde. WattUp adlı bir teknoloji geliştiren Energous bu iletici sayesinde 4.5 metrelik bir alanı kapsayacak biçimde aynı anda 12 cihazın şarj edilmesini mümkün kılıyor.

Henüz ortada kesin bir işbirliğine dair bir kanıt olmasa da Apple'ın gelecekteki ürünleri için WattUp tasarımları hakkında en azından düşündüğünü söylemek mümkün. Bir diğer ilginç ayrıntı ise bahsi geçen belgelerden Apple'ın bu firmayla olan temasının Mart 2014'e kadar geriye gitmesi... Bu da Cupertinolu firmanın oldukça uzun bir süredir kablosuz şarj teknolojileri üzerinde özel bir mesai harcadığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte Energous yetkilileri konuyla ilgili VentureBeat'e yaptıkları açıklamada 2014 tarihli bu belgelerin halihazırda bir partnerle işbirliğinde oldukları anlamına gelmediğini belirttiler.

Okuyucu Yorumları