iPhone'u öldürmek isteyen ama başaramayan 5 telefon!

iPhone katili olarak yola çıkan; ancak fena halde çuvallayan 5 cep telefonu...

Hepsi iPhone katiliydi; ama olmadı!

Neredeyse her telefon üreticisinin iPhone'u mağlup edip, piyasadan silecek bir ürün çıkarmak istediğini söylersek herhalde abartmış olmayız. Ancak bu o kadar kolay bir iş değil. Samsung toplamda Apple'dan fazla telefon satmasına rağmen Samsung Galaxy S7 ile iPhone seviyesinde ilgi çekemiyor.

İşte zamanında iPhone'u ortadan kaldırmayı deneyen, genellikle fena çuvallayan telefonlar.

Samsung Jet S8000

Samsung Jet S8000

2009'da çıkan Samsung Jet S8000, Samsung'a göre AMOLED ekranı ve 800MHz işlemcisiyle iPhone 3GS'ten daha iyiydi. Bu özellikler o gün için övünmeye değer olsa da telefon, Samsung'un standart telefon arayüzünü kullanıyordu; bir başka deyişle akıllı telefon bile değildi.

Palm Pre

Palm Pre

Palm Pre, sayısız telefonun iPhone'u öldürme iddiasıyla ortaya çıktığı bir dönemde bu işi gerçekten başarabilecek bir telefon gibi görünmüştü. Dokunmatik ekranı ve kızaklı klavyesiyle ilginç bir telefon olan Palm Pre, aslında hiç de fena değildi ancak çoğunluk, telefonun bilgisayar konusunda uzman kullanıcılara göre olduğunu düşündü.

LG BL40 Chocolate

LG BL40 Chocolate

Dünyanın 21:9 ekranlı ilk telefonu film hayranlarının ilgisini çekse de pek hoş görünmüyordu ve yazılım konusunda da bazı sorunları vardı.

Nokia N97

Nokia N97

QWERTY klavyeli, 3,5 inç dokunmatik ekranlı N97'nin performansı iPhone 3GS kadar iyi değildi. Symbian S60 işletim sistemi ise iOS'a kıyasla bug'larla doluydu.

BlackBerry Storm

BlackBerry Storm

RIM'in ilk klavyesiz dokunmatik ekranlı telefonu olan Storm, çok kötü bir başlangıç yapmasa da, bir süre sonra kullanıcıların elinde bozulmaya başladı cihazların neredeyse tümü değiştirilmek zorunda kaldı. Ancak bu sorunlar olmasa bile telefon yavaştı ve iPhone'u yenemeyecekti.

Okuyucu Yorumları