İşte CES 2011'in parlayan yıldızları!

CES 2011'de bomba gibi patlayan 10 müthiş canavar ile tanışmaya hazır mısınız?

Ses getiren 10 bomba cihaz!

Tablet dostu Android 3.0, CES'in yıldızlarından biri. Yeni işletim sistemini kullanan bu tabletleri yakında piyasada göreceğiz.

CES'de ardı ardına sıralanan yeni tabletlerle tablet piyasası bir patlamanın eşiğinde. Peki teknoloji devi üreticiler şimdiye kadar hangi ürünlerini tanıttılar, ve bu ürünler hangi yenilikleri sunuyor? İşte CES 2011'in tablet yıldızları!

BlackBerry PlayBook

RIM, tablet boyutundaki cihazı BlackBerry Playbook'u geçtiğimiz Eylül ayında ortaya çıkarmıştı. BlackBerry Playbook, Samsung Galaxy Tab gibi 7 inç'lik bir ekrana ve 1024x600 çözünürlüğe sahip. Blackberry'nin tabletlere özel işletim sistemini kullanıyor ve çift çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcisine sahip. Arka yüzünde 5MP, ön yüzünde ise 3MP kamera bulunan cihaz 4G, 3G ve kablosuz ağları destekliyor.

Motorola Xoom, LG-Slate, Acer Iconia Tab A500 ve

Motorola Xoom, LG-Slate, Acer Iconia Tab A500 ve
Motorola Xoom, CES'in en gözde tableti oldu

Motorola Xoom

CES'de üzerine dikkatleri çekmeyi başaran Motorola Xoom, 10.1 inç 1280x800 çözünürlüğünde bir ekrana ve çift çekirdekli işlemciye sahip. Cihaz Android 3.0 Honeycomb ile çalışıyor, 1080p çözünürlüğündeki videoları oynatabiliyor ve 3G, 4G, kablosuz ağları destekliyor.

Arka yüzünde 5MP ve ön yüzünde 2MP kameraya sahip olan cihaz arka yüzündeki kamerasıyla 720p çözünürlüğünde kayıt yapabiliyor.

LG G-slate

Motorola'nın Xoom'unda olduğu gibi G-slate de Android 3.0 ile çalışıyor. Yeni cihaz 4G'yi destekliyor.

Acer Iconia Tab A500 Motorola Xoom, CES'in en gözde tableti oldu

CES'de gösterilen Iconia prototipi Android 2.2 ile çalışıyordu ancak Honeycomb yayınlandığında bu işletim sistemiyle harikalar yaratması bekleniyor. Cihaz Motorola Xoom'da olduğu gibi 10.1 inç dokunmatik ekrana, 4G bağlanabilirlik ve çift çekirdekli Tegra 2 işlemcisine sahip. Iconia'da HDMI ve tam boyutta USB portları da mevcut.

Lenovo LePad, VIERA tablet ve Samsung Galaxy Tab

Lenovo LePad, VIERA tablet ve Samsung Galaxy Tab
Lenovo LePad

Lenovo LePad

LePad'ın 10.1 inç ekranı 1280x800 çözünürlüğüne sahip. 1.2GHz Qualcomm Snapdragon işlemcisini taşıyan tablet, Android 2.2'nin özel bir sürümünü kullanıyor. Cihaz sadece 3G'yi destekliyor ve 2MP'lik bir ön yüz kamerasına sahip.

VIERA tablet

VIERA tablet, diğer tablet bilgisayarlara rakip olacak bir cihaz değil. Android işletim sistemi üzerinde çalışan cihaz, Panasonic HDTV'niz yoluyla internet hizmetlerine erişmek için VIERA Connect'i kullanıyor. Ekran boyutları ise 4 inçten 10 inçe kadar değişiyor.

Samsung Galaxy Tab

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen Galaxy Tab, şüphesiz iPad'in ilk önemli alternatiflerinden. Samsung, bu güne kadar 1.5 milyon 7 inç'lik tableti dağıttığını bildiriyor. Cihazın yalnızca WiFi ağları üzerinde çalışan sürümü ise bu sene piyasada olacak

Asus Eee Slate ve Toshiba Tegra 2. Peki ya iPad 2?

Asus Eee Slate ve Toshiba Tegra 2. Peki ya iPad 2?
Asus Eee Slate'in klavyeli ve klavyesiz farklı sürümleri tanıtıldı

Asus Eee Slate

Eee Pad'in klavyeli ve klavyesiz olan farklı sürümleri CES 2011'de tanıtıldı. Eee Pad Slider, QWERTY klavye ile 10.1 inçlik ekranı, Android 3.0'ı ve Nvidia Tegra 2 işlemcisini bir araya getiriyor.

Eee Pad Transformer'da ise Slider modelinin özelliklerin korunurken, klavye entegre bir özellik olmaktan öte çıkartılabilen bir ek haline geliyor.

Eee Pad MeMo ise ekran boyutunu 7.1 inçe düşürüyor. Cihaz 1GHz Snapdragon işlemciye sahip.

Toshiba Tegra 2 tablet

Folio 100'ün başarısızlığının ardından Toshiba, henüz ismi belli olmayan bir tabletle geri döndü. Cihaz NVidia'nın Tegra 2 işlemcisini kullanıyor. Diğer tabletlerin çoğunda olduğu gibi cihaz 10.1 inç ekrana, 5MP arka, 2MP ön yüz kamerasına ve Android 3.0'a sahip.

Peki ya iPad 2?

Sanırız tabletlerle ilgili bir yazıda iPad 2'den bahsetmesek doğru olmazdı. Motorola Xoom ve Asus Eee Pad'in özelliklerine baktığımızda orijinal iPad teknoloji bakımından geride kalıyor. iPad 2 ile ilgili internete sızan bilgiler için bu haberimizi okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları