İzleyerek Öğrenen Robot Şaşırtıyor

İzleyerek yemek masası hazırlamayı öğrenen bir robot geliştirildi. İşte görenleri şaşırtan video...

Bu robot, izleyerek öğreniyor

Robotlara bir şeyler öğretmek bugüne kadar doğrudan kodlama yapmayı, deneme yanılma testlerini veya makineyi elle tutmayı gerektiriyordu. Şimdi ise makineye bir şey öğretmek için her zamanki gibi davranmanız yeterli olabilir.

MIT (Massachusetts Institute of Technology) araştırmacılarının geliştirdiği Belirsiz Spesifikasyonlarla Planlama (PUnS) adlı sistem, botların yemek masasını hazırlamak gibi karmaşık görevleri öğrenmesini sağlıyor.

Robotlarda Doğrusal Zamansal Mantık

PUnS, doğru davranışları ödüllendirme yöntemi yerine, belirli tanımlamalar için robotun "inançlara" sahip olmasını sağlıyor. Robot, şimdi ve gelecekte yapması gereken şeylere bir neden kazandırmak için bir dil (doğrusal zamansal mantık) kullanıyor.

Kriterler, en yüksek olasılık, en fazla formül veya hatta en az başarısız olma olasılığı bulunan formülleri tamamlayabiliyor.

İzleyerek Öğrenen Robotlar Geliştirilecek

Geliştiriciler, sadece izleyerek öğrenmekle yetinmeyen, geri bildirim de sağlayabilen bir sistem geliştirmek istiyorlar. Bu çok zaman alabilir ancak sadece sizi izleyerek yeni görevler üstlenen ev robotlarının yolunu açabilir.

Okuyucu Yorumları