Bir süre önce NFT olarak satılan Twitter'ın ilk tweet'i, sahibinin elinde kaldı... Büyük hayal kırıklığı

Twitter'ın ilk tweet'i için inanılmaz bir para ödeyen girişimci, şimdi aldığı tekliflerle çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Twitter'ın ilk tweet'i, sahibinin elinde kaldı... Büyük hayal kırıklığı

Sina-Estavi’nin, Jack Dorsey'in attığı ve ilk Tweet olarak tarihe geçen tweet'ini NFT olarak satın almasının üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti. Estavi, Twitter'ın kurucu ortağının, Twitter çağını müjdeleyen ilk tweet'ini bir NFT olarak 2,91 milyon dolar karşılığında satın alması, o dönem çok ses getirmişti.

Mart 2021'den Nisan 2022'ye kadar geldiğimizde, İran kökenli kripto girişimcisi NFT'yi 50 milyon dolara satmaya karar verdi. Ancak, alabildiği en yüksek teklif o sırada yalnızca 2 ETH'ye veya 6.250 dolara çıktı ve bu değer, NFT'nin daha sonra aldığı 0.0166 ETH'den hala daha iyiydi.

Dorsey'e 2,9 milyon dolar getiren aynı NFT, 29 dolar değerine kadar düşmüştü. En iyi satın alma teklifi Ağustos ayında 0.25 ETH'ye veya 400 dolara yükselmiş olsa da, değer bir kez daha düşerek şu anda 243 dolar değerinde olan 0.15 ETH'ye düştü. En düşük teklif, 1,62 dolar değerinde 0.0001 ETH'de ulaştı.

Şimdi, Estavi'nin geçmişin kalıntılarını elinde tutup tutmadığını bekleyip görmemiz gerekiyor. BBC ile konuşan Estavi, yüksek bir teklif almadıkça satmayacağını ya da yakın gelecekte 30.000 dolarlık en iyi satın alma teklifinden daha iyi olmayacak gibi gözüken düşük teklifler dizisi daha da kötüleşmeden önce onu elden çıkarabileceğini söyledi.