Popüler film serisi John Wick, oyun dünyasına sağlam bir giriş yapabilir

John Wick, üçlemenin ardından şimdi de video oyunlarıyla oyun severlerin parmaklarının ucuna gelecek gibi görünüyor.

John Wick, oyun dünyasına sağlam bir giriş yapabilir

Keanu Reeves 2014'ten bu yana 3 John Wick filminde yer aldı. Şimdilerde serinin The Continental isimli bir dizi ile devam edeceği konuşulurken ve serinin dördüncü filmi beklenirken, video oyunlarına ilham kaynağı olması da ihtimal dışı değil.

Lionsgate CEO'su John Feltheimer hafta başında yaptığı duyuruda, şirketin filmlere dayalı bir video oyunu için teklifleri incelediğini söyledi. Henüz hiçbir şey kesinleşmemiş olsa da, bir oyunun meyve vermesi durumunda, bu oyunun AAA formunda olması bekleniyor. Feltheimer, "Haddimi aşmak istemiyorum... Teklifler alıyoruz. Bunu ilerletmekle kesinlikle ilgileniyoruz, ancak şu anda bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum," şeklinde bir açıklamada bulundu.

Şimdiye kadar seriden çıkan tek video oyunu, geliştirici Bithell Games'in filmlerin öncesini konu alan 2019 yapımı bir zaman çizelgesi strateji oyunu olan John Wick Hex oldu. Bunun ötesinde, Reeves'in kendisi de oyunlara yabancı değil: 2020 yapımı Cyberpunk 2077'de Johnny Silverhand'i oynamanın dışında, 2003 yapımı Enter the Matrix'in canlı aksiyon ara sahnelerinde ve yine geçen yılki The Matrix Awakens teknoloji demosunda Neo'yu canlandırdı.

Ancak asıl soru şu: Hangi geliştirici John Wick'in kung fu ve silahlı çatışma karışımını bir video oyunu formatına getirebilir? Bunu bekleyip göreceğiz.