Kavisli LG G Flex 2 testte!

LG'nin yenilediği, teknik özelliklerini güçlendirdiği kavisli G Flex 2'sini her yönüyle test ettik!

LG G Flex 2 testte!

2013'ün LG G Flex'inin devamı LG G Flex 2, yine içbükey bir telefon ancak çok daha iyi ekranı ve yeni özellikleriyle kavisli olmasını daha haklı çıkarıyor.

Fark edilir derecede küçülen G Flex 2'nin ekran boyutu, 6 inç'ten 5,5 inç'e gerilemiş. Dolayısıyla kavisli telefonun ekran boyutu, LG G3 ile eş boyutta. İlk G Flex'in 720p ekranı, 1080p çözünürlüğüne yükseltilmiş, bununla da kalınmamış ve telefona daha hızlı bir Snapdragon işlemci, yine daha hızlı RAM ve Android 5.0 Lollipop ilave edilmiş. Ortaya ise şekliyle muzu andıran, son derece modern görünümlü, çoğu zaman güçlü bir akıllı telefon çıkmış.

Tasarım

İsminden de anlaşıldığı üzere LG G Flex 2, üstünden altına doğru bir miktar kavise sahip. Ekranının sağ ve sol kenarları kavisli olan Galaxy S6 Edge'in aksine G Flex 2, yukarıdan aşağı doğru kıvrılıyor. Ancak kıvrımın nerede olduğu, LG'nin reklamlarında bize anlattığı kadar büyük önem taşımıyor.

Kavisli LG G Flex 2 testte!

Telefonun bükülmelere karşı olan dayanıklılığı bir miktar daha artırılmış. Cihazı düzleştirecek kadar üstüne onlarca kez bastırsanız da, eski haline geri dönüyor. Yani iPhone 6 Plus'a esnekliğin nasıl olması gerektiğini öğreten bir cihaz arıyorsanız, bu işi en iyi yapan telefon, muhtemelen tam karşınızda duruyor.

Kavisin teknik anlamdaki faydaları çok büyük olmasa da G Flex 2'nin görünümü, onu trend yapmaya yetecek kadar iyi. Flamenco Red ve Platinum Silver renk seçeneklerinin her ikisi de oldukça hoş görünüyorlar. Telefonun gövdesi plastik, ancak onu kullandığımız süre içinde dikkatleri üzerine toplamasına birçok kez şahit olduk. Kavisli gövde, G Flex 2'nin cebinizde adeta kaybolmasını sağlıyor. Karşılaştırmak gerekirse LG'nin cihazının aksine, iPhone 6'nın cebinizde olduğunu rahatça hissedebiliyorsunuz.

Tasarım: kendi kendini onaran arka kapak

Tasarım: kendi kendini onaran arka kapak

LG G Flex 2, selefi gibi kendi kendini onaran bir arka yüze sahip. Bu ilginç teknolojiyi bir adım ileriye taşıyan telefon, hafif çiziklerden 3 dakika yerine yaklaşık 10 saniyede kurtulabiliyor. Bununla birlikte G Flex 2'yi anahtarlarınızla aynı cebinize koymanızı tavsiye etmiyoruz, çünkü her çizik "hafif çizik" sınıfına girmiyor ve o kadar çabuk ortadan kalkmayabiliyor.

G Flex 2, çerçevesinde herhangi bir düğmeye sahip değil. LG, alıştığımız gibi güç ve ses düğmelerini telefonun arka kapağına yerleştirmiş. Güç düğmesinin bulunduğu yere alışmanız biraz zaman alabiliyor, bu sırada yanlışlıkla kameraya dokunup, üzerinde parmak izi lekeleri bırakabiliyorsunuz. Flex 2 ile ekran görüntüsü almak da, düğmelerin konumu nedeniyle pek kolay değil.

Kavisli LG G Flex 2 testte!

Arka hoparlörün güçlü olduğunu inkar edemeyeceğiz, ancak bulunduğu konum bize garip geldi. HTC gibi üreticiler, ön yüze çift hoparlör yerleştirmek için çabalarken LG, hoparlörü konumlandırma işini çözememiş gibi görünüyor.

Ekran

Ekran

Ekran

İlk G Flex'in 6 inç'lik büyük ekranını özleyecek olanlar olabilir, ancak 720p çözünürlüğü özlemek için geçerli bir neden yok. G Flex 2, aynı plastik OLED teknolojisini kullanıyor ancak 1080p ekran çözünürlüğüyle geliyor. 5,5 inç'lik ekrana daha fazla piksel sığdırılmış olması, 245ppi yerine 403ppi piksel yoğunluğu elde etmeniz demek.

LG G Flex 2'yi sadece bu yüzden bile satın almayı düşünebilirsiniz. 2,5 kat daha fazla piksele sahip cihaz, sizi oyunlara biraz daha bağımlı hale getirme yeteneğine sahip. Ekran etrafındaki çerçevenin boyutları ise tam olması gerektiği kadar.

Kavisli LG G Flex 2 testte!

Ekran Dura Guard Glass adındaki özel bir Gorilla Glass 3 sürümüyle kaplandığı için, ilk sürüme göre yüzde 20 daha yüksek sağlamlığa sahip. Kavisli yapısı ise LG G Flex 2'yi düz telefonlara göre yüzde 30 daha dayanıklı kılmakta.

Teknik özellikler ve performans

Teknik özellikler ve performans

Teknik özellikler ve performans

LG, yılın ilk günlerindeki CES 2015'te LG G Flex 2'nin 2015'in en hızlı cihazı olduğunu ileri sürmüştü. Hız testleri ve teknik özellikler bir araya geldiğinde bu iddianın kısmen doğru çıktığını görüyoruz.

G Flex 2, hız testlerimizde Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisi sayesinde ilk aşamada tüm telefonları geçmeyi başardı. Cihazın çok hızlı işlemcisini 2GB RAM, ilk telefondakinden yüzde 30 daha hızlı Adreno 430 grafik işlemcisi destekliyor. G Flex 2'nin Geekbench 3'te elde ettiği 3.506 puan, Samsung Galaxy Note 4'ün 3.351 puanının bile önünde.

Bununla birlikte ikinci ve üçüncü testlerimizde puanların hızla düştüğünü gördük. İkinci testte puan 3.145 puana gerilerken üçüncü testimizde 2.931'e, dördüncü testte 2.656'ya beşinci testte 2.224'e ve altınca testte ise 2.191'e düştü. Yani yoğun kullanım, yeni G Flex 2'nin hızını ilk G Flex'e çok yaklaştırdı (2.067).

Kavisli LG G Flex 2 testte!

G Flex 2'nin arka tarafındaki düğmelerin etrafı, zaman zaman ısınabiliyor ve bu sırada ekran parlaklığını belirli bir seviyenin üzerine çıkarmanıza izin verilmiyor. Ancak bu bizi şaşırtmadı çünkü LG, benzer önlemi önceki telefonlarında da almaktaydı.

Kısa bir moladan sonra yaptığımız hız testinde puanın tekrar 3.427'ye fırladığını gördük. Bu durumdan Snapdragon 810'un aşırı ısınma sorunlarına sahip olduğunu çıkarmak mümkün olabilir, ancak LG, durumun yazılım kaynaklı olduğunu ve çıkış tarihinden önce giderileceğini söylüyor.

Play Store'daki Asphalt 8: Airborne gibi oyunlarda ise herhangi bir yavaşlamaya şahit olmadık. Kavisli ekranın sizi oyunun içinde daha çok çektiğini ve daha sıkı bir deneyim yaşattığını rahatça söyleyebiliriz.

G Flex 2'nin 32GB dahili depolamaya sahip olan modelinin 2GB yerine 3GB RAM ile geldiğini belirtelim.

Konuşma kalitesi

Telefonların en temel özelliklerinden birisi, elbette sesli görüşmeler. Neyse ki G Flex 2, bu alanda herhangi bir sıkıntıya sahip değil. Denemelerimizde kulaklığın ses seviyesinin yeterli olduğunu, karşı tarafın bizi gayet iyi duyduğunu tespit ettik.

Arayüz ve kamera

Arayüz ve kamera

Arayüz

Android 5.0.1 ile gelen cihazda LG'nin kendi geliştirdiği Optimus arayüzü bulunuyor. Dolayısıyla arka planda Lollipop'a ilişkin birçok geliştirme olsa da arayüz, LG G3'ün arayüzüne çok benziyor.

Kavisli telefonun en önemli değişiklikleri arasında kilit ekranı uyarıları var. Uyarları kilit ekranı parolanızı yazıp okumanız mümkün. Ekranı sola kaydırdığınızda LG'ye özel Health hizmeti ve Smart Tips kılavuzu gibi araçlar görünüyor. Ekranı aşağı kaydırdığınızda ise hızlı ayarların ve uyarı menüsünün bulunduğu ekranla karşılaşıyorsunuz. Bunu telefon kilitliyken yaptığınızda ise tarih ve saate hızla göz atmanız mümkün oluyor.

LG, ses ayarlarını zil, uyarılar ve çoklu ortam sesleri olarak ayırdığından, ses üzerinde tam denetime sahipsiniz.

Kavisli LG G Flex 2 testte!

Kamera

LG G Flex 2'nin kamerası, LG G3'ünkü ile tam olarak aynı. Bu, yeni telefonun kamerasının G Flex'ten çok daha iyi olduğu anlamına geliyor. 13 megapiksellik görsel sensörü kulağa aynı gibi gelebilir, ancak LG'nin lazerli otomatik odaklanma, optik görsel sabitleme ve çift LED flaşı G Flex 2'ye dahil edilmiş.

Ön yüzde 2,1 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Dual-lens işlevi sayesinde hem ön, hem arka kamerayı kullanan fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bunun yanında rahatça selfie çekmek için elinizi yumruk yaparak geri sayımı başlatabiliyorsunuz. Telefonu yüksek açıdan alçağa indirdiğinizde bu hareketiniz algılanıyor ve çektiğiniz fotoğraf, otomatik olarak gösteriliyor. Bu sayede fotoğrafınızı beğenmezseniz, ondan hemen kurtulabiliyorsunuz.

Pil ömrü

Pil ömrü

Pil ömrü

G Flex 2, selefinin 3.500mAh'lik pilini 3.000mAh'e geri çekiyor. Bu, telefondan 2 - 3 günlük pil ömrü yerine, tam bir günü çıkarmasını beklemenin yerinde olacağı anlamına geliyor. Yine de testlerimizde G Flex 2'nin aynı pile sahip G3'ten daha uzun dayandığını gördük. 90 dakikalık HD video testimizin ardından pil, yüzde 13 geriye düşerken G3'te bu sayı yüzde 30 idi.

LG G3'ün pili daha hızlı tüketmesinin ardında elbette Quad HD ekranı var. G3'ün çeşitli güç optimizasyonları içeren Android Lollipop ile çalışmıyor olması da, faktörler arasında olabilir.

2013'te çıkan 6 inç'lik G Flex ise aynı testte sadece yüzde 6 geriye düştü. Telefon, tabi ki bunu büyük boyutu sayesinde içinde barındırabildiği büyük piline borçluydu.

Kavisli LG G Flex 2 testte!

microSD slotuna ulaşmak için G Flex 2'nin kavisli arka kapağı açılabilse de, cihazın pilini çıkarmanız mümkün olmuyor. Bununla birlikte LG G Flex 2, kutuya dahil edilen yeni şarj adaptörü sayesinde hızlı şarjı destekler hale gelmiş. Telefonun yüzde 50 şarj olması, 40 dakika; tam şarj olması ise 1 saat 38 dakika sürüyor.

Kararımız

Kararımız

Kararımız

LG G Flex 2, doğru şartlar altında piyasadaki en hızlı işlemcilerden birine sahip olduğunu gösteriyor. LG G3'ün kamerasını ödünç alan Flex 2, selfie'lerinizi otomatik olarak göstermesiyle de bizi etkilemeyi başarmıştı. Android 5.0 deneyimini kısıtlı olarak yaşasanız da, geliştirmelerin arka planda yaşadığını bilmeniz güzel.

Telefonun LG'nin kavisli 4K TV'sini andıran şekli ve tutulması çok daha kolay 5,5 inç'lik ekranı, 1080p çözünürlükle birleştiğinde ortaya G Flex'ten çok daha iyi bir cihaz çıkıyor.

G Flex 2'yle ilgili aklınıza takılacak soruların başında muhtemelen daha ucuz LG G3 varken (veya LG G4'ü beklemek varken), neden G Flex 2'yi tercih edeceğiniz gelecek. Bunun yanında arka yüzün her türlü çiziğe dayanıklı olmadığını belirtmemiz gerek.

Sonuç olarak LG G Flex 2'nin LG G3'ün modaya daha uygun bir sürümü olduğunu söyleyebiliriz. LG G4 beklemek istemiyorsanız ve bir miktar daha fazla harcama yapmak sorun olmayacaksa, yeni şeyler denemek için LG G Flex 2'ye veya Galaxy S6 Edge'e bakmanızda sakınca yok.

Okuyucu Yorumları