Köpekbalığı yiyen sosyal medya fenomenine büyük ceza şoku

Çin'in ünlü yemek bloggerı, bir videosunda büyük beyaz köpekbalığı yediği için büyük bir ceza ödemek zorunda kaldı. Peki bu cezanın sebebi neydi?

Köpekbalığı yiyen sosyal medya fenomenine büyük ceza

Çinli bir yemek bloggerı, internette yayınladığı bir videoda büyük beyaz köpekbalığı pişirip yediği için 18.500 dolar para cezasına çarptırıldı. Tizi adını kullanan blog yazarı, yetkililer tarafından Jin olarak tanımlandı. Jin, köpekbalığını Alibaba'ya ait alışveriş sitesi Taobao'dan 1.141 dolar karşılığında satın aldığını söyledi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada Jin'in köpekbalığını Nisan 2022'de satın aldığını ve videoyu sosyal medya platformu Douyin (TikTok'un Çin versiyonu) ve Kuaishou'da yayınladığını söyledi. Kısa sürede viral olan videolarda Jin'in 2 metre uzunluğundaki büyük beyaz köpekbalığını baharatlı bir et suyunda pişirdiği ve etini yediği görülüyor. Videoda Jin, köpekbalığının karkasından bir ısırık almadan önce "Vahşi görünebilir ama eti gerçekten çok yumuşak" diyor.

Timsah ve devekuşu gibi hayvanları yediğini gösteren ekstrem yemek videoları yayınlamasıyla tanınan blog yazarı, Douyin'de 7,8 milyon takipçiye sahip.

Büyük beyaz köpekbalıkları Çin'de Vahşi Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında korunan türlerden ve bu kanuna göre bu köpekbalıklarının taşınması, satın alınması ve satılması yasak. İhlal edenler ağır para cezalarına veya on yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.