Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Filme yakından bakış

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmi 76. Cannes Film Festivali'nde ana yarışmasında yer alan filmler arasına girmiş, Merve Dizdar filmdeki rolüyle Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülüne ulaşmıştı. Film bir süredir Netflix'te izleyiciyle buluşuyor. Peki, Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne?

Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne? Oyuncuları kimler?

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmi geçtiğimiz yıl Türkiye'nin Oscar adayı olmuş; 76. Cannes Film Festivali'nde ana yarışmasında yer alan filmler arasına girmişti. TRT ortak yapımı olan "Kuru Otlar Üstüne" filmi ilk kez 20 Mayıs'ta 76. Cannes Film Festivali'nde izleyici ile buluşmuştu. Film Altın Palmiye ödülü için yarışan 21 film arasında yer almıştı. Kuru Otlar Üstüne, Mart ayından itibaren Netflix'te izleyici ile buluşuyor. Peki, Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Filme yakından bakalım...

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİNİN KÜNYESİ

Tür: Dram
Süre:
3 saat 17 dakika
Senaryo:
Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Akın Aksu
Yönetmen:
Nuri Bilge Ceylan
Başroller:
Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici

"Kuru Otlar Üstüne", 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandırmış, Türkiye'nin Oscar'da da "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak belirlenmişti.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİNİN KONUSU NE?

Kuru Otlar Üstüne filmi Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan genç öğretmen Samet'in, İstanbul'a atama beklediği karamsar günlerde Nuray ile tanışması sonrası yaşadıklarına odaklanıyor. Film, köydeki zorunlu hizmetinin son yılında umutla İstanbul’a atanmayı bekleyen, ancak iki kız öğrencisi tarafından tacizle suçlanınca hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet’in hikayesine odaklanıyor. Başrollerini Deniz Celiloğlu (Samet) ve Merve Dizdar'ın (Nuray) paylaştığı filmin konusu şöyle: “Samet atama beklerken saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlıyor"

FİLMİN ROTTEN VE IMDb PUANLARI

Kuru Otlar Üstüne, eleştiri derleme sitesi Rotten'da yüzde 92 eleştirmen, yüzde 88 izleyici puanına sahip. Filmin Rotten puanı da bir hayli yüksek ve 7.9.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ OYUNCULARI

197 dakikalık filmin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Deniz Celiloğlu - Samet
Merve Dizdar - Nuray
Musab Ekici - Kenan
Ece Bağcı - Sevim
Erdem Şenocak - Tolga
Yüksel Aksu - Vahit
Münir Can Cindoruk - Feyyaz
Onur Berk Arslanoğlu - Müdür Bekir
Yıldırım Gücük - Eğitim Şube Müdürü
Cengiz Bozkurt - Polis
S. Emrah Özdemir - Çavuş
Elif Ürse - Müdür Yardımcısı Saime
Elit Andaç Çam - Firdevs
Nalan Kuruçim - Kevser
Ferhat Akgün - Rehberlik Öğretmeni Atakan
Eylem Canpolat - Halime

FİLMİN ÇEKİMLERİ NEREDE YAPILDI?

Filmin çekiminde mekan bulmak için çok gezdiklerini belirten Nuri Bilge Ceylan, çekimleri Erzurum'un Karayazı ilçesi civarındaki köylerde gerçekleştirdiklerini söylemişti. Her sahne farklı bir köyde çekildi ve montajda tek bir yer gibi gösterildi.

CEYLAN VE SAMET KARAKTERİ

Nuri Bilge Ceylan, filmdeki Samet karakterinin ruh hali için çekimlerin ücra bir yerde olması gerektiğini belirtmiş ve şunları söylemişti: "Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu çoğumuz için geçerlidir. Hayatımızdan memnun değilsek, nerede olursak olalım, başka bir yerde olabileceğimiz avuntusu bize iyi gelir. Bunun için çok fazla uzakta olmak şart değildir.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ FRAGMANI