La Table: Windows 10'lu sehpa ile tanışın!

Üzerinde kahvenizi içtiğiniz sehpanın aynı zamanda Windows 10'lu bir PC olmasını hiç hayal ettiniz mi? Cevabınız evetse, artık hayaliniz gerçek oldu!

Windows 10'lu sehpa!

Masaların içerisine yerleştirilmek üzere üretilen bilgisayarlar, aslında o kadar da yeni bir şey değil. Örneğin 2014 yılında 3M ve Ideum ortaklığı ile 46 inç'lik bir Android masa üretilerek 6.950 dolar karşılığında satılmıştı. Tabii ki orijinal Microsoft Surface de (daha sonra PixelSense olarak adlandırılan) temel olarak "büyük bir masa" olduğu için beklenen ilgiye ulaşamamıştı.

Windows 10'un esnek yapısı, işletim sisteminin masa üstlerinde, notebooklarda, tabletlerde, 2-in-1 bilgisayarlarda, micro-PC'lerde, akıllı TV'lerde, Nesnelerin Interneti cihazlarında, Xbox One'da, HoloLens ve daha fazlasında kullanılmasını sağlıyor. Ama hepsi bu kadar da değil; Windows 10'un sehpalara sıçraması kaçınılmazdı. Hatta eğer kenarda bekleyen 4.997 Euro paranız varsa, bu sehpalardan birini bugün bile alabilirsiniz.

Fransız firma Kineti, "La Table Kineti" adlı bir sehpa üretmiş durumda. Bu sehpa, ahşap ve alüminyumdan üretilmiş ve üst yüzeyinde Full HD (1920x1080px) ekrana sahip. Bu ekran, 12 dokunma noktasına sahip ve "kırılamaz" cam ile güvenceye alınmış.

Tahmin edebileceğiniz gibi sehpa su geçirmez malzemeden oluşmakta ve içerisinde Intel Core i5 işlemci, Intel HD 6000 grafik, 8GB RAM, 120GB SSD ve bir USB 3.0 girişi bulunuyor. Ayrıca sehpada Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları da bulunmakta.

Kineti'nin söylediğine göre bu sehpa, bir sehpa olmanın yanı sıra evinizi ve bağlı cihazları kontrol etmek için de kullanılabilmekte ve tek bir hareketiniz ile masa içeriklerinizi TV'ye aktarabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları