LCD TV'de uygun fiyat dönemi

CHIP Online, uygun fiyatlı ve yüksek kalite sunan 7 LCD televizyonu karşılaştırdı. En iyisi hangisi?

LCD TV'ler kapışıyor!

LCD mi, Plazma mı?

En iyi görüntü, en iyi kaliteyi ve en zengin donanımı bir arada sunan televizyonu en uygun fiyatla arayanlar, doğru yerdesiniz. En iyi 7 LCD televizyonu, ekran boyutlarından bağımsız olarak sizler için inceledik.

Bir LCD televizyon ararken en önemli kriteriniz görüntü kalitesi olmalıdır. Bu konuda test şampiyonumuz Samsung LE40F86 sizi fazlasıyla memnun edecektir. Hareketli görüntülerde bir önceki sahnenin gölgesini görmek, kimseyi memnun etmeyecektir. Televizyonu satın almadan önce, yalnızca yüksek çözünürlüklü "pazarlama" yayınını değil, normal TV yayınını da incelemenizi tavsiye ederiz.

Kolay Kullanımı Göz Önünde Bulundurun

Satın alma esnasında bağlantı noktalarının konumu, iki kaynak arası geçiş veya uzaktan kumandanın kullanımı gibi küçük detayları da atlamamalısınız. Bir sonraki yayına geçmek için iki saniye bekleyenler ve bir kablo takmak için şekilden şekle girenler bu konuda bize mutlaka katılacaktır.

Seçim Zorluğu

Fiyat / Performans ödülünü alan Philips 32PFL7762D ile birlikte, "Acaba bizim için uygun ekran boyutu hangisi?" sorusu akıllara gelebilir. Bu sorunun cevabı, televizyonu kullanacağınız mekanda gizlidir. Bizim tavsiyemiz, izleyeceğiniz noktanın televizyona uzaklığının, ekran köşegen boyutunun 3 katı civarında olmasıdır. Örneğin 40 inçlik bir televizyon için izleme uzaklığı 3 metre civarında olmalıdır.

Yalnızca Performans İncelendi

Bu incelemede, ekran boyutu, test sonuçlarına etki etmedi. 32, 37, 40 veya 42 inç; ekran boyutu ne olursa olsun, test sonucunu etkileyen faktörler içerisinde (görüntü kalitesi, ses kalitesi, kullanım kolaylığı, enerji tüketimi, fiyat, donanım) yer almadı.

Test şampiyonu: Samsung LE40F86

Kalite, fiyat ve boyutun uyumu: Samsung'un 40 inçlik modeli LE40F86, kaynak ne olursa olsun, mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sunuyor. LE40F86, yalnızca ev sineması fanatiklerine değil, tüm kullanıcılara hitap eden harika bir televizyon.

Samsung LE40F86'nın maksimum kontrast oranı, 2.299:1 olarak ölçüldü. Siyah ve beyaz karelerden oluşan kontrast testinde ise 169:1'lik sonuç oldukça başarılı. Bu testte siyah ve beyaz kareler, bir satranç tahtası gibi ekranda yer alır ve beyaz karelerin aydınlığının, siyah kareleri ne kadar etkilediği ölçülür. Ekranın 503 cd / m2'lik parlaklığı ise aynı şekilde oldukça iyi.

Her Kaynaktan Kaliteli Görüntü

Ölçülen değerler, görsel testler ile de doğrulandı: Samsung'un görüntü kalitesi çok iyi. Hareketli sahnelerde, rahatsız edici olmasa da, küçük bozulmalar gözlemlendi. Ekranda renkler, görüntünün kaynağı ne olursa olsun, doğru ve doğal olarak görüntülendi.

Karanlık sahnelerdeki performans da aynı şekilde etkileyici. DVD, Blu-ray veya TV yayını: En ince detayları dahi görmek mümkün. Buna rağmen karanlık sahnelerde bazen rahatsız edici kırmızı lekeler oluştu. Otomatik görüntü formatı değişimi, televizyon yayını izlerken pek güvenilir çalışmadı. Kimi zaman, doğru görüntü formatına geçiş oldukça geç gerçekleşti.

Geleceğe Hazır
Test şampiyonu: Samsung LE40F86
Televizyon 1920 x 1080 piksel (Full HD) desteğine sahip. DVD ve Blu-ray filmlerin saniyedeki kare sayısına tam uyumlu olacak şekilde, LE40F86 saniyede 24 kare görüntülüyor. Tüm bu özellikleriyle Samsung LE40F86, yüksek çözünürlüklü HD DVD ve Blu-ray filmler için ideal çözüm sunuyor.

Kaliteli Ses

Ses çıkışı çok yüksek olmasa da, kalite olarak oldukça iyi. Bas sesleri güçlendirme seçeneği iyi düşünülmüş. Bu seçenek aktifleştirildiğinde ses kalitesi önemli ölçüde artıyor.

Fiyat: Yaklaşık 4000 YTL

Fiyat / Performans: Philips 32PFL7762D

Philips'in 32 inçlik modeli 32PFL7762D, etkileyici görüntü kalitesinin yanında bolca bağlantı noktasına sahip olmasıyla da göze çarpıyor. Ancak bağlantı noktalarının düzeni ve menüsü aynı ölçüde rahatsız edici. Ancak uygun fiyatı, bunu görmezden gelmenizi sağlayabilir.

Philips 32PFL7762D, testte doğal renkleri ile öne çıktı. Siyah-beyaz gösterimde ise bazı sorunlar yaşadı. Gri renklerin içine çoğu zaman bir miktar kırmızı karıştı. Görüntünün aydınlık ve karanlık bölümlerde bolca detay vardı. Ancak görüntü tamamen siyah olduğunda, bu televizyonda da ekranda hafif kırmızı lekeler ve küçük miktarda bozulmalar meydana geldi. Televizyonun görüntü kalitesi, tüm kriterler dikkate alındığında yine de oldukça yeterli.

Test Ölçümleri İyi

32PFL7762D'nin parlaklığı metrekare başına 464 kandela (464 cd/m2) ile gayet iyi. Kontrast oranı 1440:1, siyah-beyaz "satranç tahtası" kontrast testinde çıkan oran ise 152:1. İki kanal arasında geçiş 1.8 saniye sürüyor, bu süre oldukça uzun. 5 milisaniyelik tepki süresi ise başarılı.

İyi Ses, Kötü Ergonomi

Fiyat / Performans: Philips 32PFL7762DTelevizyon, arka bölümünde yer alan subwoofer sayesinde - bu, çoğu LCD TV'de olmayan bir özellik - oldukça doygun bir ses veriyor. Üreticinin sloganı olan "Sense and Simplicity"yi (duyu ve kolaylık) bu televizyonda çok aramamıza rağmen bulduğumuzu söyleyemeyiz. İki HDMI bağlantı noktası televizyonun yanı yerine, alt bölümüne dik olarak yerleştirilmiş. Bu noktalara ulaşmak oldukça zahmetli. Menüde, kaynakların isimlendirilmesinde de tek tip tanımlama kullanıldığı için (Ext 1'den 5'e kadar) görüntünün alındığı kaynağı ancak deneme - yanılma ile öğrenebiliyorsunuz.

Fiyat: Yaklaşık 1800 YTL

Bir bakışta test katılımcıları

İncelememize konuk olan televizyonların birbirlerinden tek farkı ekran boyutları değil. Diğer tüm kriterlerde de katılımcılar arasında ciddi farklar var. Bütçesine uygun iyi bir televizyon arayanların, tablomuzu dikkatle incelemelerini öneririz.

Bir bakışta test katılımcılarıÖzellikle video ve televizyon yayınındaki görüntü kalitesinde ciddi performans farkları meydana geldi. Test birincisi Samsung LE40F86 tam puan alarak birinci olurken, bu testte ikinci sırayı alan Sony KDL-40V3000 ise "ancak" 92 puan alabiliyor. Buna rağmen, Sony'nin LCD TV'si mükemmel görüntü kalitesi ve daha uygun fiyatı ile tercih sebebi olabilir.

Toplam puanda ikinci sırayı alan Philips 32PFL9603D ise, Full HD desteği ve kullanım kolaylığı ile öne çıkarken, fazla hassas kumandası, menüden bir an önce çıkıp eziyetten kurtulma isteği doğuruyor.

Daha Ucuzu da Var

Bütçesi daha dar kullanıcılar için, fiyat / performans ödülü alan Philips 32PFL7762D doğru seçim olacaktır. Görüntü kalitesi, test birincisine yaklaşamıyor olsa da, fiyatı yarısından daha az olduğu için tercih edilebilir. Philips 32PFL7762D, aynı zamanda testte en düşük enerji tüketimine sahip model oldu. "32 inç bana yeterli" diyenler için kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir seçenek.

Tüm Değerler Bir Arada

Bir televizyonda sizin için en önemli kriter nedir? Karar vermenizde yardımcı olması için, tüm katılımcıların test sonuçlarını sizin için bir araya getirdik:


Bir bakışta test katılımcıları

Okuyucu Yorumları