Leviathan: Önce indir, sonra öde!

Torrent'e düşen bu filmin yapımcıları, para kazanmak için ilginç bir yol buldu!

Korsan indir, sonra öde!

2015'in daha ilk haftasında, Oscar adayı pek çok filmin korsan kopyaları internete yayıldı. Bu filmlerden biri de Rus drama filmi olan ve yakın zamanda En İyi Yabancı Dil Film dalında Golden Globe kazanan "Leviathan" da bulunmakta.

Rus Kültür Bakanlığı tarafından verilen destek ile çekilen Leviathan, Rus bir araba tamircisi olan Kolia'nın hayatı üzerine odaklanmakta. Ancak filmin en ilginç olan özelliklerinden biri, filmin arkasındaki ekibin korsan yayıma karşı verdikleri tepki oldu. Yapımcı Alexander Rodnyansky'nin basına açıkladığına göre ekip, film korsanlarını takip etmeyi planlamıyor. Ayrıca, bir başka yapımcı olan Slava Smirnov'un duyurusuna göre, yeni açılacak olan bir internet sitesi ile filmi indirerek izleyen kişiler tarafından "Leviathan"ın üreticilerine bağış yapılması mümkün olacak. Yani film yapımcıları, korsan indirenlerden, filmi beğenirlerse bu yolla destek istiyorlar.

Alexander Rodnyansky, bu projeye verilen destek için ekip adına teşekkür etti ve filmi izleyen kişileri sevgilerini göstermeleri için internet sitesine çağırdı. Normal olarak Bu bağış sisteminin yanında olan Rodnyansky, bu şekilde toplanacak olan paranın, aktörler Chulpan Khamatova ve Dina Korzun tarafından kurulan, çocuk kanseri vakfı Give Life'a aktarılacağını belirtti...

Okuyucu Yorumları