LG G3 Stylus'u elimize aldık ve denedik!

LG'nin yeni "kalemli" telefonu G3 Stylus'u IFA 2014'te deneme şansı bulduk!

LG G3 Stylus'u denedik!

LG G3 Stylus, amiral gemisi G3'ün stilini daha uygun fiyatlı, üstelik kalemli bir telefona taşımayı amaçlıyor. Bununla birlikte fiyatla ilgili herhangi bir duyuru yapılmadığından, G3 Stylus'un gerçekte ne kadar ucuz olacağını henüz bilmiyoruz.

Orta seviye bir telefon olan LG G3 Stylus'un muhtemelen Galaxy Note 4 ile rekabet etmek gibi bir derdi yok. G3'ün büyüleyici QHD ekranına G3 Stylus'ta rastlamıyorsunuz. Bunun yerine size 5.5 inç'lik bir qHD (960 x 540) IPS ekran sunuluyor.

Telefonun çözünürlüğü size düşük gelmiş olabilir, ancak metinlerin son derece okunaklı olduğunu ve görüntü kalitesinin bu seviyedeki bir telefon için yeterli olduğunu söylemeliyiz.

LG G3 Stylus'u elimize aldık ve denedik!

G3 Stylus, her ne kadar G3 ile aynı tasarım öğelerini paylaşıyor olsa da biraz daha ağır ve elde daha ucuz bir hissiyatı var. Cihazın güç düğmesi arka tarafında yer alıyor, ancak ekrana çift dokunarak telefonu uyandırabildiğiniz için, bu düğmeyi kullanmanıza pek gerek kalmıyor.

G3 Stylus'un kalemi ve diğer özellikleri

G3 Stylus'un kalemi ve diğer özellikleri

Kalem, telefonun sol üst tarafından içeriye doğru giriyor. Ancak kalemi kullanırken dikkat etmenizde fayda var, çünkü oldukça kırılgan görünüyor. G3 Stylus'tan Samsung'un S Pen'ine benzer bir deneyim bekleyenler, hayal kırıklığına uğrayacaklar.

Samsung'un kalemi kadar isabetli bir ucu olmayan kalemin isabetinin yüksek olmadığını da söyleyelim. Dolayısıyla G3 Stylus'la not yazmak için önce ona alışmanız gerekiyor.

1.3GHz dört çekirdekli işlemci ve 1GB RAM'le gelen telefonun depolama alanı, sadece 8GB. Yani G3'e göre büyük oranda kırpılmış bir telefonla karşı karşıyayız. Cihaz, Android 4.4.2'nin yanında LG'nin kendi geliştirdiği bir dizi yazılımla geliyor..

LG G3 Stylus'u elimize aldık ve denedik!

LG G3 Stylus, 13 megapiksellik bir arka kamera ve 1.3 megapiksellik bir ön kamerayla geliyor. IFA 2014'te yaptığımız denemelerde G3 Stylus'un detaylar bakımından zengin fotoğraflar çekebildiğini gördük.

LG G3 Stylus'u elimize aldık ve denedik!

İlk kararımız

LG G3'ün daha ucuz hissiyatlı, kalemli bir sürümüne piyasada ihtiyaç olup olmadığı tartışılabilecek bir konu. Cihazın ekranının düşük çözünürlüğüne rağmen iyi olduğunu ve performansının kabul edilebilir seviyede olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak açıkça konuşmak gerekirse G3 Stylus, Asya ve Güney Amerika gibi pazarlara yönelik geliştirilmiş gibi görünüyor ve ABD, Avrupa, Türkiye gibi pazarlarda resmi olarak satışa sunulmayabilir

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları