Apple, muhtemelen pek çok kişi için varlığını hatırlamanın bile zor olacağı yazılımını resmi olarak "öldürdü"

Apple'ın çok fazla kişinin bilmediği ve çok da fazla öne çıkartmadığı yazılımı macOS Server, resmi açıklama le birlikte "Apple'ın öldürdüğü yazılımlar" listesine dahil oldu!

Apple, muhtemelen varlığını bile hatırlamadığınız yazılımını resmi olarak "öldürdü"

Apple'ın yazılımları arasında yer alan ve sadece 20 dolar maliyeti bulunan bir sunucu yazılımı olduğu çok fazla kullanıcı tarafından bilinmiyor. Apple yazılımlarını yönetmek isteyen kullanıcılar için bir yardımcı program olan macOS Server zaten çok fazla öne de çıkartılmadı. Ve şimdi Apple, projeyi tamamen bitirmiş olduğunu açıkladı.

Apple'ın bu hamle için gerekçesi, macOS Server'ın sunduğu pek çok özelliğin macOS High Sierra'da ve sonraki sürümlerde ek ücret olmadan zaten sunuluyor olması. Yazılımın içinde yer alan Profil Yöneticisi ve Açık Dizin, Xsan komut satırı yardımcısı gibi destek araçları da diğer tüm macOS işletim sistemlerinde zaten bulunuyor.

Kısacası, macOS Server’ın sona ermesi Apple kullanıcıları için büyük bir kayıp sayılmaz. Ama yine de yazılımı kullanıyorsanız, eski bir dosta veda etmek sizin için üzücü olabilir...