Madenci Eklentiler, Chrome Mağazasından Çıkıyor

Google, Chrome'un web mağazasındaki bu eklentilerin tümünü, ani bir kararla mağazadan "kovdu"

Chrome da onları kovdu

Dijital para reklamlarını engelleyeceğini geçen ay açıklayan Google, şimdi de dijital para üretmeye yönelik eklentileri Chrome Web Store'dan kaldıracağını duyurdu. Firmanın amacı, dijital paraları ortadan kaldırmaya çalışmak değil, kullanıcıları zararlılardan korumak.

Chrome'un web mağazası, kripto para madencisi eklentilere şimdiye kadar izin veriyordu. Ancak firmaya göre mağaza giren bu tür eklentilerin yüzde 90'ı kurallara uymuyor ve ne yaptığını kullanıcıya tam olarak açıklamıyor. Kurallara uymayan eklentiler şimdiye dek mağazaya kabul edilmezken veya mağazadan kaldırılırken, bundan sonra standartlara uysalar da kabul edilmeyecekler.

Google, kripto para madenciliği yapan eklentileri bugünden itibaren mağazaya almayacak ve halihazırda mağazada bulunanları Haziran sonuna doğru mağazadan kaldıracak. Firma, yaptığı açıklamada "eklenti platformunun geliştiricilere Chrome'dan en fazlasını elde etmeye yönelik güçlü yetenekler sunduğunu" söyledi ancak bu yeteneklerin aynı zamanda kullanıcıları gizli risklere maruz bırakabilecek şekilde kullanılabildiğini vurguladı.

Kripto para madenciliği, son zamanlarda haberiniz olmadan para toplamaya yönelik popüler bir yöntem haline geldi. Opera'nın Ocak'ta güncellenen bir sürümü, madenci kodları engellemeye yönelik bir seçenekle geliyordu.

Okuyucu Yorumları