Perseverance, Mars’tan olağanüstü bir fotoğraf daha gönderdi

Perseverance Mars yüzey araştırma aracı, yılan kafasına benzer bir kayalık ve dengede duran bir taşı içeren acayip bir fotoğraf daha gönderdi...

Mars’tan çok acayip bir fotoğraf daha geldi

NASA'nın Perseverance yüzey araştırma aracı Kızıl Gezegen’den ilginç fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Yaklaşık bir otomobil büyüklüğünde olan Perseverance’ın son gönderdiği bir fotoğrafta, bir kayanın ucunda dengede duran büyük bir taş ve ağzını açmış bir yılana benzeyen bir kayalık görünüyor.

Görüntüler, Indiana Jones filmlerinde gördüğümüz yılan tapınaklarının giriş kapısını andırıyor. Her ne kadar son derece ilginç olsa da, bu fotoğrafların bilimsel açıdan ayrı bir değeri var. Kayalık katmanlarının yapısı, buralarda bir zamanlar bir nehir yatağının olduğunu düşündürüyor. Perseverance’ın araştırma yaptığı Jezero kraterinin bir zamanlar bir göl olduğundan şüpheleniliyor, bu da Mars’ta bir zamanlar su olduğunun kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Perseverance yüzey araştırma aracının görevlerinden biri, Mars’ta bir zamanlar yaşamın var olup olmadığını araştırmak. Bunun için sürekli örnek topluyor ve günün birinde Dünya’ya yollamak üzere depoluyor.