Matrix serisinin yeni filmi Matrix 5 resmi olarak duyuruldu

Yeni Matrix filmi Matrix 5'in çekimleri resmi olarak başladı. Ama bu defa yönetmen koltuğunda Wachowski kardeşler yerine bir başka değerli isim oturuyor.

Matrix 5 resmi olarak duyuruldu

The Matrix'in 1999'daki ilk çıkışının 25. yıldönümüne az bir zaman kala, dolaşan söylentiler resmileşti: Akıllara durgunluk veren bilimkurgu serisinin beşinci filmi için çalışmalar resmen başladı. Her ne kadar bu kez Wachowski kardeşlerin doğrudan bir katkısı olmasa da, yeni filmi Drew Goddard yazıp yönetecek.

Serinin Matrix Resurrections'ın 2021'de gösterime girmesinin ardından sona ereceği varsayıldığından, bu haber çoğu izleyici için büyük bir sürpriz oldu. Pandeminin insanları sinemalardan uzak tutmasının yanı sıra Warner Bros'un o yıl stüdyonun tüm filmlerini vizyona girdikleri gün HBO Max'te gösterime sokan tartışmalı "Project Popcorn"unun bir sonucu olarak dünya çapında yalnızca 159 milyon dolar hasılat elde edildi.

Warner Bros. Motion Pictures'ın yapımdan sorumlu başkanı Jesse Ehrman'ın yaptığı açıklamada, "Drew Warner Bros'a, hem Lana ve Lilly'nin 25 yıl önce başlattıklarını onurlandırarak hem de seriye ve karakterlere duyduğu sevgiye dayanan benzersiz bir bakış açısı sunarak Matrix dünyasını devam ettirmenin inanılmaz bir yolu olacağına inandığımız yeni bir fikirle geldi. Warner Bros Discovery'deki tüm ekip Drew'un yeni Matrix filmini çekecek olmasından ve Wachowskilerin çeyrek asırdır stüdyoda inşa ettikleri sinema kanonuna kendi vizyonunu ekleyecek olmasından büyük heyecan duyuyor." dedi.

Drew Goddard'ı tanımayanlar için; canavar filmi Cloverfield'ı yazmış ve yazarlık kariyerine Buffy the Vampire Slayer dizisiyle başlamış birisi. Daha sonra Goddard, Alias ve Lost gibi TV projelerinin yanı sıra The Martian ve Cabin in the Woods gibi büyük filmlere imza attı.