Mercedes, AMG markası altında üretmeyi planladığı ilk spor elektriklisi Vision AMG'yi tanıttı

Mercedes, AMG markası ile üreteceği ilk elektrikli yüksek performans aracı Vision AMG’yi tanıttı. Alman devinin planı, seri üretime 2025’te başlamak.

Mercedes-AMG, ilk spor elektriklisini tanıttı

Mercedes-Benz, tamamen elektrikli geleceğinin nasıl görüneceğine dair fikir vermeye tam gaz devam ediyor. Ünlü Alman otomobil üreticisi, yüksek performanslı AMG markası altında piyasaya sürülecek bir spor EV olan Vision AMG için bir konsept yayınladı.

Düşük profilli, 4-kapılı coupe, Mercedes-AMG Petronas F1 Takımı tarafından kullanılan Formula 1 araçlarına benzerlik taşıyan uzun bir dingil mesafesi, gümüş rengi ve deniz mavisi vurgulara sahip. Vision AMG'nin yan camları ve arka camları aracın gövdesi ile aynı gümüş rengini taşıyor. Ancak sürücüler içeriden dışarıyı görmekte bir sorun yaşamıyorlar.

Mercedes’in yeni elektrikli konseptini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Mercedes fiyatlandırma hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamadı, ancak hedefinin üretim versiyonunun 2025'te çıkması olduğu biliniyor. Geçen Aralık ayında, Mercedes-Benz elektrikli araç yatırımını 63,6 milyar dolara yükseltti. Bu parayı 2022 ile 2026 yılları arasında harcamayı planlıyor. Ayrıca elektrikli araçları için daha yoğun enerjili, silikon anotlu bir pil oluşturmak için pil şirketi Sila Nanotechnologies ile ortaklık kurduğunu da duyurdu. Şirketin pilleri, günümüzün elektrikli otomobillerinin çoğunda bulunan geleneksel lityum iyondan yüzde 20 ila 40 daha fazla kapasite sunuyor.