Zuckerberg açıkladı: Instagram, yapay zekanın desteğiyle 2023'e daha farklı girecek

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram'ın yapay zeka destekli yeni dönemi için tarih verdi...

Instagram, yapay zekanın desteğiyle 2023'e daha farklı girecek

Eğer Instagram akışınızın takip etmediğiniz hesaplardan, yani Instagram'ın size önerdiği hesaplardan giderek daha fazla Reels içermesi hoşunuza gidiyorsa, önümüzdeki yıl sizin için iyi bir yıl olacak gibi görünüyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram ve Facebook kullanımı sırasında şirketin tavsiye edilen hesaplardan gelen içerik miktarını 2023’ün sonuna kadar iki katın üzerine çıkaracağını söyledi. Bu tavsiyelerin şu anda Facebook üzerindeki içeriklerin sadece yüzde 15’ini oluşturduğunu ve Instagram’da şimdiden daha yüksek olduğunu belirtti.

Zuckerberg’in “Keşif Motoru” kurulması olarak adlandırdığı bu atılım, Facebook ve Instagram’ın kullanıcının sosyal gruplarından veya arkadaş listesinden gelen yayınları göstermeye yönelik geçmişinden oldukça radikal bir ayrımı temsil ediyor. Bu değişimin, TikTok’un kullanıcılara farklı kaynaklardan videolar göstermek için AI’yi yoğun bir şekilde kullanması ile rekabet etmesi amaçlanıyor. Bu yaklaşım, TikTok’u hızlı bir şekilde Dünya’nın en çok kullanılan uygulamalarından biri yaparken, tamamen yeni bir içerik geliştiricisi ekonomisi oluşturdu.

Zuckerberg, Çarşamba günü Meta’nın ikinci çeyrek gelir duyurusu sırasında “AI’nin insanların ilgi çekici bulduğu ek içerikleri bulmasından dolayı, etkileşimimizi ve yayın akışlarımızın kalitesini arttırıyor” dedi. Meta’nın, yeni tavsiyeler için gelişmiş bir yapay zeka kullanacağını da sözlerine ekledi…