Microsoft, Bu Sene 1 Nisan'da Şaka Yapmayacak

Topluca yapılan şakaların amacını aşabildiğini fark eden Microsoft, "1 Nisan" için düğmeye bastı!

Microsoft'tan bu sene şaka yok!

Teknoloji firmalarının şaka için gerçekte olmayan ürünleri tanıttığı 1 Nisan bazılarımız için eğlenceli görünse de, bazılarımız için son derece sıkıcı geçiyor. Bazı şakalar gerçekten eğlenceli olsa da, genellikle amacını aşan, çıktığı firmanın itibarını zedeleyen birkaç 1 Nisan şakasıyla karşılaşıyoruz.

Kullanıcılarının 1 Nisan şakalarından pek hoşlanmadığını düşünen Microsoft, dışarıya dönük bir şaka yapılmaması için düğmeye bastı. The Verge'e göre firmanın kıdemli pazarlama müdürü Chris Capossela, Microsoft'taki tüm takımlara birer eposta gönderdi ve çalışanlardan halka açık şakalara katılmamalarını istedi. Capossela, şakaların bazen eğlenceli olduğunu ancak "verilere göre şakaların olumlu etkisi kısıtlı. Şakalar, genellikle istenmeyen haber döngülerine yol açabiliyor".

Google'ın birkaç sene önceki Mic Drop şakası, kontrolden çıkan şakalara iyi bir örnek olarak verilebilir. Microsoft'un 1 Nisan şakalarından tamamen geri çekilmesi üzücü, çünkü firma geçtiğimiz senelerde 1 Nisan'da ilginç fikirler ortaya çıkarmıştı. Örneğin 2015'te yayınlanan bir Windows Phone uygulaması, MS-DOS'u taklit ediyor ve birkaç sürpriz yumurtayla geliyordu.

Microsoft'un bu adımını diğer firmaların takip edip etmeyeceğini göreceğiz. Yine de 1 Nisan'da her şeye, her zamankinden daha fazla şüpheyle bakmanız gerekecek.

Okuyucu Yorumları