Microsoft Edge'in ne kadar RAM kullanabileceğini artık siz belirleyeceksiniz

Microsoft, Edge internet tarayıcısı için yeni bir RAM sınırlama özelliği üzerinde çalışıyor. Başka bir deyişle, Microsoft, Edge'in ne kadar RAM kullanabileceğini artık siz belirleyeceksiniz.

Microsoft Edge'in ne kadar RAM kullanabileceğini artık siz belirleyeceksiniz

Microsoft, internet tarayıcısı Edge için yeni bir özelliği daha kullanıcılarına sunmaya hazırlıyor. Microsoft’un Edge’in kullanıcı tanımlı sınırları aşmasını önlemek için yerleşik bir bellek sınırlayıcıyı test etmesi, tarayıcının çok fazla RAM tüketmesinden memnun olmayanları mutlu edecektir.

Yeni RAM kontrolleri X’teki @Leopeva64 tarafından Edge Canary üzerinde fark edildi. Microsoft, müşterilerin oyun oynarken (tarayıcı bunu otomatik olarak algılayabiliyor) veya her zaman bellek kullanımını sınırlamasına izin vermeyi planlıyor. Özel bir seçenek, Edge’in ne kadar bellek kullanımını aşmaması gerektiğini belirtmenize imkan tanıyor. Ayrıca “Tarayıcı temelleri” açılır penceresinden RAM tüketimini ve sınırlarını da kontrol etmek mümkün olacak.

Kararlı sürüm kullanıcıları için de yakında sunulmasını beklediğimiz bellek sınırlayıcı, donanımlarının ne kadar güçlü olduğuna bakılmaksızın tüm Microsoft Edge kullanıcıları için faydalı bir eklenti olacaktır. RAM kullanımını kısıtlamak, yoğun kaynak isteyen görevlerle uğraşırken, oyun oynarken veya yalnızca modern Android akıllı telefonlardan daha az belleğe sahip giriş seviyesi bir cihaz kullanırken, kaynakların daha önemli uygulamalara yeniden tahsis edilmesine yardımcı olacaktır.

Elbette Microsoft Edge’in kullandığı bellek miktarını sınırlamak tarayıcının performansı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve bu konuda dikkatli olmanız gerekebilir.

Edge Insider programından en son Canary sürümüne güncelleyerek Microsoft Edge için yeni bellek kontrollerini deneyebilirsiniz. Ancak bunun kontrollü bir özellik sunumu olduğunu, şimdilik yalnızca bazı test kullanıcılarının erişebildiğini unutmamakta fayda var.