Microsoft, HoloLens’i Volkswagen otomobillere getirmeye hazırlanıyor

Microsoft, VR başlığı HoloLens’in arabalarda çalışması için önemli bir adım attı; Volkswagen ile iş birliği yapacağını açıkladı.

Microsoft'un HoloLens'i, Volkswagen’lere geliyor

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik tanımlamalarını uzun zamandır duyuyoruz, ancak bunların eğlence amacı dışında pek yaygın kullanıldığını henüz görmediğimiz de açık. Fakat önümüzdeki yıllarda bu alandaki işler yavaş yavaş değişecek. Teknoloji devleri bu konuda son sürat çalışıyorken, Microsoft da bu konuda önemli bir girişimde bulundu.

Microsoft, artırılmış gerçeklik teknolojisini otomobillere getirmek için Volkswagen ile iş birliğini duyurdu. Şirket, HoloLens 2 için “hareketli platform” özelliğini duyururken, bu yeni özelliğini Volkswagen otomobillerinde sürücülere sunma planı yapıyor.

Microsoft’un bahsettiği sistem, ön camın altında hologram benzeri bir görüntü şeklinde sürücüye sunulacakken, buradaki senaryolar sürücünün isteğine ve otomobil ile yol alırken anlık duruma göre değişiklik gösterecek. Örneğin akıllı telefonlarımızdan ya da araç içi ekranlardan takip ettiğimiz navigasyon sistemi, tıpkı aşağıdaki görselde olduğu gibi HoloLens 2 ile görüntülenebilecek.

Bir diğer senaryoda ise HoloLens’in sürücüyü yaklaşan yaya geçici konusunda uyardığını görüyoruz.

Gerçi Volkswagen’ın mevcut arabaları zaten bazı artırılmış gerçeklik unsurlarını taşıyor. Şirketin ID.3 isimli elektrikli otomobilleri, mevcut hız ve navigasyon talimatları da dahil olmak üzere pek çok ibareyi sürücüye ön camda iletebiliyor. O nedenle Microsoft, yenilikçi bulduğu Volkswagen ile iş birliğinde bulunmak istemiş olabilir ve HoloLens 2 ile bunu birkaç adım daha ileriye taşımak niyetinde.