Microsoft Store'da artık indirmeden oyun oynayabileceksiniz

Microsoft, Microsoft Store uygulamasına yeni bir "Arcade" sekmesi ekleyerek, kullanıcıları 2000'li yılların başına götürmeye karar verdi.

Microsoft Store'da artık indirmeden oyun oynayabileceksiniz

Microsoft, Windows önizleme sürümlerindeki Microsoft Store uygulamasını, indirmeden oynanabilen oyunlara erişebileceğiniz yeni bir sekmeyle güncelledi. Buna "Arcade" adı veriliyor ve "Oyun" sekmesinin hemen altında yer alıyor.

"Arcade" sekmesi Microsoft Store uygulamasının 22311.1401.0.0 ve daha yeni sürümlerinde mevcut (sistem bölgesini Amerika Birleşik Devletleri olarak değiştirmeniz gerekebilir) ve oldukça kolay şekilde kullanılıyor. "Arcade" bölümünü açıyorsunuz, bir oyun seçiyorsunuz ve "Oyna "ya tıklıyorsunuz. Ardından Microsoft Store yeni bir pencere açıyor ve seçilen oyunu başlatıyor. Bunu, geçtiğimiz günlerde YouTube'un Premium aboneleri için başlattığı Hazır Oyunlar bölümüne benzetmek mümkün.

Microsoft, bu özelliği Eylül 2023'ün sonlarında Windows 11'de Moment 4 güncellemesini yayınladığında duyurmuştu. O zamanlar şirket, amacının "Microsoft Store'daki içeriğe erişmeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak" olduğunu söylemişti.

En son Microsoft Store güncellemesi, 2000'lerin başındaki Flash oyunlarına benzeyen bir şey aradığınızı varsayarsak, gerçekten de oyunları keşfetmeyi daha hızlı ve daha kolay hale getiriyor. Eğer bir Windows geliştiricisiyseniz ve projenizi "Arcade" bölümünde kullanıma sunmak istiyorsanız, Microsoft'a bildirmek için bu formu doldurmanız gerekiyor.

Bu özel bölüm, Microsoft'un mağaza uygulaması için yaptığı tek değişiklik değil. En önemli güncellemelerden biri, performansı büyük ölçüde artırarak Microsoft Store'u bir veya iki saniye içinde açmanıza olanak tanıyan güncelleme. Buna ek olarak, uygulama artık indirmek üzere olduğunuz oyun için bir sürücü seçmenize de izin veriyor.