Microsoft, Twitch'e Rakip Hizmetinin Adını Değiştirdi!

Microsoft, Twitch'e rakip olmak isteyen heyecan verici hizmeti Beam'in adını böyle yeniledi!

Microsoft'tan isim değişikliği!

Microsoft, canlı oyun yayını hizmeti Beam'in adını "Mixer" ile değiştirdi. Firmaya göre yeni isim, hizmetin bir sonraki neslinin temsilcisi.

Mixer'in teknolojik özellikleri etkileyici olsa da, Twitch gibi dev rakiplerin önünde işi zor olacak. Mixer'ın dikkat çeken özelliklerinden biri, dörde kadar oyuncunun bir araya gelerek aynı anda yayın yapmalarını sağlıyor. Örneğin multiplayer oyundaki bir takım, aynı anda yayın yapabiliyor ve izleyiciler, yeni sayfa açmadan istedikleri oyuncuya rahatça geçiş yapabiliyorlar.

Mixer'in kurucu ortağı Matt Salsamendi'nin de belirttiği üzere bu işlev, birden çok arkadaşı, birden çok kanalı aynı sayfada birleştiriyor. Bu tür özellikler, multiplayer odaklı oyunların spectator modlarında daha önce yer almaktaydı ancak ilk kez bir canlı yayın hizmetine entegre ediliyor.

Mixer'in bir başka ilginç özelliği olan Mixer Create ise sevdiğiniz yayıncıları oyun oynamazken takip etmenizi sağlayan Periscope benzeri bir işlev.

Mixer, sunduğu ilginç teknolojilerle Twitch karşısında dikkat çekebilir. Microsoft, Xbox platformunda Mixer ve Twitch'i yan yana tutmaya kararlı olduğundan, sıkı bir rekabet görebiliriz.

Okuyucu Yorumları