Microsoft'un gelirini kim düşürdü?

Microsoft tarihinde ilk kez gelir kaybı yaşadı. Peki ama bunun Windows 7 ile nasıl bir ilgisi var?

Microsoft'u kim vurdu?

Dünyayı saran mali kriz, bu sefer Microsoft'u da vurmuş gözüküyor. Microsoft, 23 Nisan'da açıkladığı üçüncü çeyrek mali raporunda şirket hayatında ilk defa gelirlerinde bir düşüş açıklamak zorunda kaldı. Yetkililer yapılan öngörülerin bile altında kalan düşük hisse kâr payını büyük şirketlerin kriz sebebi ile duraksamalarına ve Windows 7'yi beklemelerine bağlıyorlar.

Krizin getirdiği bu duraksamanın yanında netbooklara satılan düşük karlı Windows XP'lerin de kâr payını azalttığı söyleniyor. Rapora göre Windows satışlarından elde edilen gelirde geçen senenin aynı dönemine göre %16'lık bir azalma var.

Geçen sene aynı dönemde 4,39 milyar dolar kâr (hisse başına 47 sent) açıklayan Microsoft, bu seneki dönemde 2,98 milyar dolar (hisse başına 33 sent) kâr açıkladı. Beklenilen 39 sent'lik hisse payından sapmanın Ocak ayında işine son verilenlere ödenen tazminatlardan ve değer kaybeden yatırımlardan kaynaklandığı belirtiliyor. Microsoft Ocak ayında sene içerisinde 5.000 çalışanının işine son vereceğini açıklamış ve anında 1.400 çalışanı kapı dışarı etmişti.

Okuyucu Yorumları