Microsoft'un korsan isyanı!

Microsoft ne yaparsa yapsın, bu dev ülkede korsan Windows ve Office'le baş edemiyor.

Microsoft'un korsan isyanı!

Teknoloji dünyası için yazılım korsanlığı, artık kanıksanmış bir sorun. Ancak konu Çinli şirketler olunca, bu sorun iyice içinden çıkılamaz bir hal alıyor. ABD hükümetinin geçmişte aldığı bir dizi karar da korsan yazılım satışlarının önüne geçememiş.

Bu sorundan muzdarip şirketlerin başında ise şüphesiz Microsoft geliyor. Bloomberg'in yayımladığı rapora göre; şirket, Çin'deki dört devlet kurumundan korsan Office ve bazı Windows ürünlerini kullandıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Rapora göre Microsoft, CNPC, China Post Group, China Railway Construction Corp. ve Travelsky Technology Ltd. şirketlerinden şikayetçi. Şikayetin gerekçesi ise; Microsoft'a ait yazılım ürünlerinin korsan sürümlerinin bu dört şirket tarafından yaygın bir şekilde kullanılması.

Bunlardan en çarpıcısı China Railway Construction şirketine ait. İddiaya göre şirketin kullandığı Office yazılımının yüzde 84'ü ile Windows sunucularının yüzde 97'si korsan.

İddialara cevap veren China Railway Construction, "Bunun, şirketimize bağlı alt kuruluşlarımız tarafından gerçekleştiğini düşünüyoruz ancak kullanım oranı kesinlikle söylendiği kadar geniş değil. Şirketimiz bu konuda oldukça hassas, dolayısıyla kendi içimizde bir soruşturma başlattık bile." açıklamasında bulundu.

Microsoft'un şikayetçi olduğu diğer üç şirket ise henüz bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları