Microsoft, Windows 10 için laptop veriyor!

Microsoft, Windows 10 kullanımını arttırmak için yeni bir fırsat sunuyor!

Microsoft'tan yeni teklif!

Microsoft'un bedava Windows 10 teklifinin sona ermesine iki haftadan daha az bir süre kalması ile beraber firma, mümkün olduğunca fazla kişinin Windows 10'a geçmesi için yeni teklifler sunuyor. Microsoft'un bu yeni teklifi, aynı gün içerisinde dizüstü bilgisayarınızı Windows 10'a yükseltememeleri halinde yeni bir Dell Inspiron 15 dizüstü bilgisayarı bedava olarak size vermelerini içeriyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu teklifin bazı ayrıntıları var. Öncelikli olarak bilgisayarınızın Windows 10 ile uyumlu olması gerekiyor. Eğer bilgisayarınız uyumlu değilse, yeni bir PC alımı için 150$'lık indirim kazanabiliyorsunuz. İkinci önemli ayrıntı ise, bilgisayarların, işlemin gerçekleştirileceği günün öğle saatine kadar mağazaya ulaştırılmış olması. Ayrıca bütün mağazalar bu teklifi desteklememekteler, yani şansınızı denemeden önce mağaza ile görüşmenizde fayda bulunuyor.

Eski bilgisayarlarını götürerek 150$'lık indirim almayı düşünenler için de bazı gereklilikler bulunuyor. Microsoft'un belirttiğine göre bu bilgisayarların kabul edilmeleri için, bilgisayarın sahibi olmanız, cihazın çalışıyor olması, bataryanın şarj oluyor ve çalışmak için fişe takılı olması gerekmiyor olması, cihazın kırık veya eksik parçalara sahip olmadan tamamen işlevsel ve çalışıyor olması, ekranın/kasanın çatlamamış olması, sıvı hasarı bulunmaması, değişim yapılmamış olması gerekiyor. Ayrıca cihaz şifre korumalı olmamalı ve orijinal şarj cihazları/aksesuarlar da bulunuyor olmalı. Hard disk yerinde olmalı ve belki de en önemli gereklilik, cihazların Windows 8 veya daha yeni işletim sistemlerine sahip olmaları gerekiyor.

Microsoft, Windows 10 için laptop veriyor!

Bu son gereklilik, tüketicilerin büyük bir çoğunluğunun değişim için uygun olmadığı anlamına gelmekte. Windows 8 çalıştırırken Windows 10 desteklemeyen cihazlar için belki de tek örnek, CMPXCHG16B tanıtımına sahip olmayan bazı eski Athlon 64 ve Athlon 64 X2 tasarımları olmakta. Bu sistemler, benzer bir şekilde Windows 8.1 işletim sistemini de kullanamamaktalar. Ancak AMD'nin bu sistem sırasında dizüstü bilgisayar alanında varlığı oldukça sınırlıydı ve bu da, o dönem içerisinde çok az bilgisayarın üretildiği anlamına gelmekte. Benzer bir şekilde bazı eski Intel Core 2 Duo anakartları da CMPXCHG16B desteğine sahip değillerdi ancak bu sistemler de Windows 8'in birkaç yıl gerisinde yer almaktalar.

En son olarak da Microsoft, Office 365 için 20 dolarlık bir indirim sunmakta. Ayrıca anlaşıldığı kadarıyla bazı mağazalarda bir adet Xbox One kazanma şansı da bulunmakta ancak bu şans için de mağazalarla görüşmek gerekmekte.

Bu arada Microsoft'un teklifinin sadece dizüstü bilgisayarlar için mi geçerli olduğu yoksa masaüstü bilgisayarların da teklife dahil olup olmadığı belirgin değil. Teklifin bazı noktalarında PC'lerden bahsedilse de, bataryanın şarj edilebilmesi ve sistemin bir fişe takılı olmadan çalışabilmesi gerekliliği, bu teklifin sadece mobil sistemler için geçerli olduğu anlamını yaratabilmekte...

Okuyucu Yorumları