Microsoft Windows 10 Mobile için zorlamayacak

Microsoft, Windows 10 ile PC kullanıcılarına yaptığı baskıyı, telefon kullanıcılarına yapmayacak!

PC'de çok sert, mobilde kibar

Microsoft, Windows Phone kullanıcılarının bir süredir Windows 10 Mobile güncellemesine dair gergin bekleyişleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yazılım devi söz konusu kullanıcılarının bu anlamda rahat olmalarını ve PC kullanıcılarının Windows 10'da yaşadıklarının aksine, Windows 10 Mobile güncellemelerini eğer istemiyorlarsa kabul etmek zorunda olmadıklarını belirtti. Firma daha önce Windows 7 ve Windows 8.1'de de agresif bir tutumla kullanıcıları bir anlamda bu güncellemelere zorlamıştı.

Microsoft sözünü tutmadı; bu ceplere Windows 10 Mobile yok! Tıklayın...

Geçtiğimiz Perşembe günü eski Windows Phone 8.1 cihazlardan Windows 10 Mobile'a güncellemeleri sunmaya başlayan Microsoft, bir dizi modelin bu güncellemeyi alabileceğini belirtmişti. Microsoft söz konusu güncelleme için, kullanıcılardan bu yüklemeyi başlatması adına bir "Upgrade Advisor" indirmelerini ve açmalarını istemişti. Diğer yandan söz konusu uygulamanın bazı modeller, ülkelerde ve diğer unsurların geçerli olduğu durumlarda kullanılamayacağını da belirtilmişti.

Kısacası Windows 10'un masaüstü sürümü ile mobil sürümü arasındaki en önemli fark, firmanın mobil güncellemeyi kullanıcılara zorla dayatmaması ve bu teklifi geri çevirmelerine olanak tanıması olacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları