Microsoft, Windows 11 İçin Neden TPM 2.0 İnadından Vazgeçmiyor?

Microsoft bazı PC'lere Windows 11'in yüklenmesine engel olan TPM 2.0 şartının neden çok gerekli olduğunu gösterdi!

Windows 11'in TPM 2.0 inadı neden?

Windows 11'in güvenliği, şu anda Microsoft için en önemli nokta gibi görünüyor. Zira, yeni işletim sistemi, Windows 10'dan çok daha güvenli bir savunma mekanizması ile geliyor. Ancak artırılan güvenlik önlemleri işletim sisteminin gereksinimlerinin de artmasına ve bu nedenle bazı sistemlere yüklenememesine neden oluyor. Bu gereksinimlerden en çok konuşulanı ise, hiç kuşkusuz TPM 2.0.

Microsoft, yayınladığı videoda Windows 11'in güvenlik önlemlerini tek tek açıkladı. Bunların arasında TPM (Trusted Platform Module), Secure Boot ve VBS (Virtualization-Based Security – Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik) bulunuyor ve bunlar hacker'ları sistemden uzak tutmak için kullanılıyor. Bu özellikler aslında Windows 10'da da vardı ancak zorunlu tutulmuyor ve hayata "çok daha gevşek" bir şekilde geçirilmelerine izin veriliyordu.

Microsoft'un güvenlik uzmanı Dave Weston'un sunumuyla açılan videoda alınan güvenlik tedbirleri ve bu tedbirler olmasa kullanıcıların başına gelebilecek felaketler özetleniyor. Videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Okuyucu Yorumları