Microsoft'tan Android'e Parchi sürprizi!

Microsoft, Anrdoid için yeni uygulamalar yayınlamaya tam gaz devam ediyor!

Android'e bir uygulama daha!

Microsoft'un çapraz platform yazılım stratejisi, şirketin son aylarda iOS ve Android için yeni uygulamalar yayınlaması ile devam ediyor. Microsoft'un deneysel Garage yazılım geliştirme ekibi bu kez Parchi adında hızlı ve hafif bir not uygulaması yayınladı.

Elbette Microsoft'un OneNote adında, dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan bir not alma yazılımı var. Ancak Parchi'nin vizyonu daha pratik ve hızlı şekilde not alma üzerine odaklanmış. Zaten Hintçe bir kelime olan "parchi"nin anlamı da kısa notlar almak için kullanılan küçük kağıt parçaları anlamına geliyor.

Microsoft, Parchi ile alınan notların küçük, hızlı ve karmaşık olmadığını söylüyor. Kilit ekranından notlar alabileceğiniz uygulamayı kullanarak telefonunuzun ekranında notları sabitleyebileceğiniz gibi daha kolay etiketleme, hatırlatmalar ve renk ayarları da dahil olmak üzere bazı temel özelliklere de sahip oluyorsunuz.

Microsoft Garage web sitesinde uygulamanın arkasındaki ekip Parchi'nin gelişimini şu şekilde ele alıyorlar: "Parchi'yi oluştururken üç ana hedefimiz vardı. Uygulama hızlı olmak zorunda, kullanımı süper kolay olmak zorunda ve kullanıcıya uyum sağlamak zorunda. Böylece 5 aylık yolculuk başladı ve biz bu süreçte kullanıcılarımızdan iyileştirmeler için gerekli çok şeyler öğrendik."

Parchi'nin Google Play uygulamasını aşağıdaki Google Play bağlantısında bulabilirsiniz. Ancak bölgesel bir kısıtlamayla karşılaşırsanız şaşırmayın; zira uygulama henüz tüm bölgelerde indirilebilir durumda değil...

Google Play bağlantısı: Parchi - Quick notes & lists

Okuyucu Yorumları