Micrsoft dayanamadı, Sony'ye uydu...

Daha bir kaç gün önce iddialı sözlerle Sony'nin PS3'üne meydan okuyan MS, sözünün arkasında duramadı

PS3'e meydan okudular ama...

Microsoft, her ne kadar "başkalarının yaptığı indirim bizi ilgilendirmez" diyerek gövde gösterisi yapsa da, PlayStation 3'te meydana gelen fiyat düşüşüne karşılık veriyor: Bugünden itibaren Xbox 360 Elite'in tavsiye edilen satış fiyatı 250 Euro.

249,99 Euro'luk yeni liste fiyatı sayesinde Microsoft'un konsolu Sony'in PS3 ve PS3 Slim konsollarından 50 Euro daha ucuz olmuş olacak. Gamescom etkinliğinde PS3'ün fiyatının 100 Euro civarında düşürülmesinden sonra Xbox 360 Elite ve PS3'ün tavsiye edilen satış fiyatları aynı seviyedeydi. Xbox 360 için duyurulan fiyat düşüşünden sonra Amerikalı konsol, yine Japon konsoldan daha ucuz hale geldi.

Xbox 360 Elite, standart beyaz Xbox 360'ın aksine siyah bir kasayla geliyor. Sabit disk büyüklüğü konusunda 120 GB ile Xbox 360 Elite ve PS3 Slim'e eşdeğer nitelikte. Sony gelecekte sadece tek bir PS3 modeli üzerine odaklanmayı düşünürken Microsoft, yine Xbox 360 Arcade'i sunmaya devam edecek. Giriş seviyesi modeli sabit diskten feragat ediyor; Microsoft'un tavsiye ettiği satış fiyatı 200 Euro.

Haberde belirtilen tüm fiyatlar yurtdışı fiyatıdır.

Okuyucu Yorumları