Monitörünüzün renkleri gerçekten düzgün mü?

Monitörde gördüğünüz renkler cansız mı? Bu küçük yazılımla tüm sorunlarınız geçmişte kalacak...

Monitöre bedava doping!

Pek çok bilgisayar kullanıcısı için monitör her zaman en önemli bileşenlerden biridir. Ama ne yazık ki mağazalarda gördüğümüz renk ve görüntü kalitesini çoğu kez aynı mağazadan alıp eve getirdiğimiz monitörlerde yakalayamıyoruz. Bunun sebebi ise mağazalardaki monitörlerin renk kalibrasyonunun profesyonel seviyede gerçekleştirilmesi. Peki aynı kaliteyi evde yakalamak mümkün değil mi? Veya bunu yapmak için bu konuda uzman olmak şart mı? Calibrize 2.0 adlı ufak ve ücretsiz bir yazılım sayesinde bu konuda herhangi bir uzmanlığa ihtiyaç duymadan aynı kaliteyi evinizde de sağlayabilirsiniz.

Programı kurduktan sonra üç basit adımda monitörünüzü hiç olmadığı kadar iyi hale getirebilirsiniz. İlk adımda monitörünüzün parlaklığını önce en üst seviyeye çıkartmanız gerekiyor. Ardından ekranda göreceğiniz karanlık zemindeki dairenin neredeyse görünmeyecek hale gelene kadar parlaklığı yavaş yavaş düşürün ve bu esnada beyaz zemindeki dairenin gözden kaybolmayacağına emin olun.

İkinci adımda renkli zeminler üzerindeki dairelerin altındaki çubuklar yardımıyla, dairelerin mümkün olduğu kadar zemin ile uyuşmasını sağlayın. Daireler zeminin içerisinde ne kadar kaybolursa o kadar iyi bir nokta yakaladınız demektir. Üçüncü adım da ise tek yapmanız gereken bu yeni ayarlarınızı kaydetmek. Bundan sonra artık renk kalibrasyonu tamamlanmış monitörünüzün keyfini sürebilirsiniz.

Calibrize 2.0şu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları