NASA, Mars'la ilgili önemli keşfini açıklıyor

NASA, bugün düzenleyeceği etkinlikte Mars ile ilgili "büyük bilim keşfini" açıklayacak!

NASA, Mars'ın gizemini çözdü!

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) 28 Eylül Pazartesi günü, yani bugün, özel bir basın toplantısıyla Mars ile ilgili "büyük bilim keşfini" açıklayacağını duyurdu.

Türkiye saati ile 18:30'da gerçekleşecek büyük duyuruyu NASA TV aracılığıyla canlı yayında takip etmek mümkün olacak. Basın görevlileri yayına telefonla bağlanıp soru sorabilecekken, yayını internet üzerinden takip eden kullanıcılar #AskNASA hashtag'ini kullanarak akıllarındaki soru işaretlerine cevap arayabilecekler.

Konferansta, NASA Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, deneyimli bilim adamı Michael Meyer, Atlanta Georgia Teknoloji Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Lujendra Ojha, NASA Ames Araştırma Merkezi'nden Mary Beth Wilhelm, Tucson Arizona Üniversitesi Yüksek Çözünürlüklü Görüntüleme Bilimi Deneyi (HiRISE) baş araştırmacısı Alfred McEwen gibi önemli isimler hazır bulunacak.

Mars yüzeyinde "görünen" ilginç cisimler... Tıklayın...

NASA bu tür etkinlikleri ilk kez gerçekleştirmiyor ancak hiç bu kadar büyük bir keşfin duyurulacağı açıklanmamıştı. Temmuz ayındaki benzer konferansta, Güneş sistemi dışında bulunan ve Dünya'ya en çok benzeyen gezegen olan "Kepler-452b"nin keşfi açıklanmıştı. NASA son keşfiyle büyük ihtimalle Mars'ta hayat olduğunu duyurmayacak ancak Kızıl Gezegen'le ilgili hayati bilgiler vereceği kesin.

Okuyucu Yorumları