NASA'dan yeni sosyal medya kampanyası: Ay'a gitseniz yanınıza ne alırsınız?

NASA, 2024 yılında Ay'a yeniden insan götürmeyi planlıyor. Uzay ajansı internet sitesinde yayımladığı açıklamada halka "Ay'a gitseniz yanınıza ne alırdınız?" diye sordu ve yeni bir sosyal medya kampanyası başlatmış oldu...

Ay'a gitseniz yanınıza ne alırsınız

NASA, 2024'te ay yüzeyine göndermeyi insan göndermeyi içeren Artemis programını ilerletirken bir yandan da Ay'a giderken yanınızda ne götüreceğinizi de bilmek istiyor. Ajans, bu hafta yeni bir sosyal medya kampanyası başlattı ve katılımcılardan #NASAMoonKit etiketini kullanarak ay çantalarında ne olacağını paylaşmalarını istedi.

NASA'nın haberine göre Uzman Modu ismi verilen daha zor bir seviyede yer almak isteyenler ise NASA'nın astronotlar için koyduğu kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallar şu şekilde:

"Astronotların kişisel eşyalarını hazırlarken uyması gereken katı kurallara uyun. Uluslararası Uzay İstasyonu'na seyahat eden astronotların kişisel eşyaları için yalnızca 12,7 x 20,3 x 5,1 santimetrelik bir alana izin veriliyor."

NASA'nın Washington'daki Genel Merkezi'nden İletişim Yöneticisi Bettina Inclán, "Nihai macera, Ay'a uçuş için çantanıza neler alacağınızı görmekten heyecan duyuyoruz." dedi.

#NASAMoonKit'i Nasıl Paylaşabilirsiniz?

Ay' a giderken yanınızda götürmek istediğiniz kitinizi paylaşmak için Instagram, Twitter veya Facebook'a bir fotoğraf veya video yükleyin ve gönderilere #NASAMoonKit ekleyin.

Okuyucu Yorumları