Neden Akıllı Saat Satın Almalısınız? İşte Akıllı Saat Almak İçin 5 Neden!

Akıllı telefonlardan sonra son dönemin en çok tercih edilen teknolojik cihazları arasında başı çeken akıllı saatler, neden tercih ediliyor? Saat satın alacakken, neden geleneksel bir saat yerine akıllı saat satın almalısınız? Akıllı saat satın almak için 5 nedeni sıralıyoruz...

Akıllı saat almak için 5 neden!

Akıllı saatler kısa bir süre içerisinde geleneksel saatlerin yerini almayı ve günümüzün vazgeçilmez aksesuarları arasına yerleşmeyi başardı. Geleneksel saat üreticileri bile bu trendin önünde daha fazla duramayarak saatlerine akıllı özellikler yerleştirmeye ve bu şekilde pazarlamaya başladılar.

Zira akıllı saatler artık görünüş itibariyle geleneksel saatlere oldukça benziyor, öte yandan özelleştirme imkanı da tanıyor ve dijital yetenekleriyle çok daha fazlasını içeriyor. Hal böylece olunca, herhangi bir saat satın almak isteyen tüketiciler de elbette artık çoğunlukla bir akıllı saati tercih ediyorlar.

Eğer siz de şu anda bir saat almayı düşünüyorsanız, ancak hala nasıl bir saat satın almanız konusunda karar veremediyseniz, bu makalemiz size ışık tutacaktır. Bu makalemizde geleneksel bir saat yerine, bir akıllı saat satın almanız için bilmeniz gereken bilgileri ve özellikle Huawei'nin yeni Watch GT 2 Serisi'nin sunduğu avantajları sizlere açıklıyoruz.

Neden Akıllı Saat Satın Almalısınız? İşte Akıllı Saat Almak İçin 5 Neden!

1. Spor Takibi Yapın

Akıllı saatlerin pek çok yeteneği bulunuyor, fakat son dönemde özellikle tercih edilmelerinin sebebi çok geniş bir yelpazede spor ve egzersiz takibi yapabilmeleri. Hiç sporla ilgisi olmayan birisine bile günde kaç adım attığı ve ne kadar kalori yaktığı bilgisini verebilen akıllı saatler, özellikle son yıllarda yeni jenerasyonla beraber artan spor alışkanlıklarına cevap vermeleriyle de tercih ediliyor.

Son dönemde piyasaya çıkan akıllı saatler odağına egzersiz uygulamalarını ve sağlık yeteneklerini almalarıyla önem kazanırken, bunlar arasında koşu, bisiklet, tırmanma, yüzme, basketbol, cross fit, boks ve hatta çok daha fazlasını bulunduruyor; yaptığınız egzersiz çeşidine göre size günlük, haftalık, aylık veya yıllık raporlamalarda bulunabiliyorlar.

Huawei Watch GT 2 Serisi'nde 100 Farklı Egzersiz Modu

Özellikle Huawei Watch GT 2 Serisi'nde yer alan Watch GT 2 ve Watch GT 2e modelleri bu konuda oldukça başarılı. 100 farklı egzersiz modu ile bilhassa spor alanında kullanımı oldukça geniş olan Huawei Watch GT 2 Serisi, GPS uydu konumlama sistemini desteklemesiyle sadece salon sporlarında değil, aynı zamanda açık hava antrenmanlarında detaylı rota takibi de yapabiliyor. Huawei Watch GT 2 Serisi, her alandan sporcular için iyi bir akıllı saat seçeneği oluyor.

Watch GT 2 ve Watch GT 2e akıllı saatlerinde koşu, bisiklet, tırmanma, yüzme, kürek, basketbol ve daha pek çok seçenek yer alıyor. Bunları saat üzerinden seçip istediğiniz antrenman programına başlayabiliyorsunuz.

Neden Akıllı Saat Satın Almalısınız? İşte Akıllı Saat Almak İçin 5 Neden!

2. Sağlık Uygulamalarını Kullanın

Akıllı saatlerde iş sadece spor takibi yapmakla bitmiyor, bunun yanında sağlınızla ilgili çok sayıda bilgiyi de analiz edebiliyorlar. Nabzınızı ölçümleyebilen, kilonuz ve anlık stres ölçümlerinizi görebilmenizi sağlayan akıllı saatler, bu sayede kendinizi nasıl hissettiğinizi dijital raporlarla görebilmenizi sağlayan kolunuzdaki bir monitör görevi görebiliyorlar.

Özellikle son dönemde gelişen sensörleriyle beraber kalp ritim ölçümlerinde çok daha doğru sonuçlar üretebilen akıllı saatler, kendinizi stresli hissettiğinizde size çeşitli yönlendirmelerde de bulunabiliyor ve böylece siz o an farkında olmasanız bile, bildirimlerle durumunuz konusunda uyarıda bulunabiliyorlar.

Huawei Watch GT 2 Serisi ve TruRelax Teknolojisi

Watch GT 2 Serisi, sizinle ilgili çok sayıda bilgiyi analiz edebiliyor. Anlık nabzını, uyku analizinizi, kilonuzu ve yine anlık stres ölçümlerinizi saat üzerinden takip edebiliyorsunuz. Nabız takibinin yanı sıra Watch GT 2 ve Watch GT 2e'de yer alan TruRelax teknolojisi ile gün boyu stres izleme özelliğinden de faydalanabiliyorsunuz.

Watch GT 2 Serisi'nde sağlıkla ilgili çok sayıda özellik var, hatta bunlardan biri de SpO2 takibi yapabilmesi. Yani bu saat ile kandaki oksijen doygunluk seviyenizi de ölçümleyebiliyorsunuz. Bu fazlasıyla önemli bir özellik, zira kan oksijen doygunluğu, vücudun oksijen tedariğini yansıtabilen önemli hayati belirtilerden biri. Çok düşük SpO2 seviyeleri, enerji eksikliği, yorgunluk ve baş dönmesi gibi ciddi semptomlara neden olabilirken, Huawei Watch GT 2e ile beraber yalnızca saniyeler içinde SpO2 seviyenizi öğrenebiliyorsunuz.

Öte yandan özellikle masa başında çalışıyorsanız ve uzun süreler masa başında hareketsiz kalmanın sonucu oluşan eklem ağrılarından şikayetçi oluyorsanız, Watch GT 2 Serisi saatler uzun süre hareketsiz kaldığınızda size esnemeniz gerektiğini söyleyebiliyor veya çok su tüketen biri değilseniz, size zamanı geldiğinde su içmeniz gerektiğini hatırlatmasıyla da beğeni topluyor.

Neden Akıllı Saat Satın Almalısınız? İşte Akıllı Saat Almak İçin 5 Neden!

3. Uykunuzu Takip Edin

Sağlıklı bir yaşam için iyi bir gece uykusu şart. Ancak çevremizi kuşatan ekranlar ve uzayan çalışma saatleri neticesinde ne yazık ki artık iyi bir uyku takip yönetimine ihtiyacımız olduğu da aşikar. İşte sırf bu yüzden bile akıllı saatler büyük bir önem kazanıyor. Zira özellikle bazı modeller gerçekten de takdire şayan uyku takibi yapabiliyor ve çeşitli analiz raporlarıyla size uykuda geçirdiğiniz süreyi çeşitli rakamlarla açıklayabiliyorlar.

Huawei Watch GT 2 Serisi'nde REM Uykusu Ölçülebiliyor

Watch GT 2 Serisi akıllı saatlerin sahip olduğu uyku takibi özelliği sadece uykuda olduğunuz süreyi söylemekle sınırlı değil. Yatağa yattığınız saatten, sabah gözünüzü açtığınız zamana dek ne kadarlık bir süreyi REM uykusunda geçirdiğinizi ve hafif ile derin uyku sürelerinizi ölçümleyebiliyor, bunun neticesinde uyku kalitenizi raporlayabiliyor ve bu raporları istatistiki olarak diğer zamanlarla kıyaslama imkanı da tanıyor. Elbette uyku süresince sadece uykunuzu takip etmekle de kalmıyor, uykudayken nabzınızı ve kalp atışlarınızı da takip edebiliyor.

Özellikle TruSleep 2.0 özelliği ile derin bir uyku analizi yapabilen Watch GT 2, size daha iyi dinlenme önerileri sunabiliyor ve 6 yaygın uyku türünü bilimsel olarak izleyerek teşhis edebiliyor, uyku kalitenizi arttırabiliyor.

Neden Akıllı Saat Satın Almalısınız? İşte Akıllı Saat Almak İçin 5 Neden!

4. Modunuza Göre Özelleştirin

Akıllı saatler tasarım yönüyle de geleneksel saatlere göre daha güçlü. Gelenekselleşmiş fiziksel saat tasarımlarıyla tercih edilebildikleri gibi daha sportif bir görünüm de kazandırılabiliyor veya tam tersi şekilde de özelleştirilebiliyorlar.

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 Serisi'nde istediğiniz tarzda kendinize uygun bir akıllı saat bulabiliyorsunuz. Mesela Huawei Watch GT 2 modeli, deri kayış ile tercih edildiğinde daha klasik bir tasarıma bürünebiliyorken, farklı kayış seçenekleri ile daha sportif bir görünüm de elde edebiliyor. Öte yandan saat kadranını da o günkü modunuza veya giyim tarzınıza göre dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2e

Huawei Watch GT 2e modeli ise daha sportif bir tasarıma sahip ve böylece spor yönü güçlü bir akıllı saat arayanlara hitap ediyor. Ancak arabiriminde yer alan sayısız özel kadran tasarımları ile beraber her 2 saati de ister dijital ister kadranlı, ister spor ister gayet klasik bir saate dönüştürmeniz mümkün ve bu sayede aslında görünüş itibariyle aynı anda birden fazla saat sahibi olmanızı da sağlıyor diyebiliriz.

Neden Akıllı Saat Satın Almalısınız? İşte Akıllı Saat Almak İçin 5 Neden!

5. Uygulama Takibi Yapın, Bildirimleri Alın

Ve elbette günümüzün gerçeği uygulamalar... Bir geleneksel saat ile yalnızca zamanı öğrenebiliyorken, bir akıllı saat ile tüm dünyadan haberiniz olabiliyor. Akıllı telefonunuza gelen uygulama bildirimlerini ekranında görüntüleyebilen Huawei Watch GT 2 Serisi ile telefonunuza düşen Facebook, Instagram, Messenger, Twitter, WhatsApp ve daha fazla uygulama bildirimlerini telefonunuza dokunmadan görebiliyor ve hatta telefonunuza gelen çağrıları da Watch GT 2 ile anında cevaplayabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2 Serisi İle Spotify Dinleyebilirsiniz

Bunların ötesinde çeşitli uygulamaları da Watch GT 2 Serisi üzerinden kullanabilme avantajınız var. Uygulama mağazalarından çeşitli uygulamaları saate indirebiliyor ve pratik şekilde kullanabiliyorsunuz. Mesela bol müzik dinleyen biriyseniz, Watch GT 2 ve Watch GT 2e üzerinden Spotify ile müzik dinlemeniz mümkün.

Huawei Watch GT 2 Serisi Pil Ömrü

Elbette bunca özelliği sunmasının yanında Watch GT 2 Serisi'ni diğer akıllı saatlerden ayıran en önemli özelliklerden bir diğeri ise tam 2 haftaya kadar uzanan pil ömrü. Hem Watch GT 2 hem Watch GT 2e, 2 haftaya kadar pil ömrü sunabiliyor ve böylece çok esnek bir kullanımın önünü açıyor olmasıyla fark yaratıyor.