Netflix, The Gray Man’i koca bir sinematik evren haline getirmek istiyor

Netflix, kısa sürede önemli bir başarıya imza atan orijinal yapımı The Gray Man’i büyük bir sinematik evren haline getirmek istiyor.

Netflix’in The Gray Man için büyük planları var

Netflix, bugüne kadarki en pahalı filmi olan The Gray Man'i yayınlamaya başlayalı sadece birkaç gün oldu. Ancak şirket şimdiden onu büyük bir sinematik evren haline getirme planlarını duyurdu. Aktör Ryan Gosling ve yönetmenler Joe ve Anthony Russo'nun geri döneceği bir devam filminin yolda olduğu, Netflix tarafından açıklandı. Ancak henüz bir yayın tarihi açıklanmış değil.

İkinci filmin dışında, Zombieland ve Deadpool senaristleri Paul Wernick ve Rhett Reese'in bir spin-off için çalıştığı da duyurulmuş durumda. Netflix, bu spin-off yapımda The Gray Man evreninin farklı bir yönünü keşfedeceğimizi söylüyor, ancak şimdilik ayrıntılar konusunda sessiz kalmayı tercih ediyor.

Eleştirmenler The Gray Man'e genel olarak orta not verse de, film izleyiciler arasında bir hit gibi karşılandı. Rotten Tomatoes'da yüzde 91 seyirci puanı var. Geçen Cuma yayınlandığında 92 ülkede Netflix'te bir numaralı film olarak giriş yaptı. Netflix, pazar gününe kadar izleyicilerin toplam 88.55 milyon saat filmi izlediklerini söyledi.

Netflix, The Gray Man için 200 milyon dolar harcadı. Bu nedenle, akış devinin onu bir sinematik evren haline getirmesi büyük bir sürpriz değil. Extraction ve Army of the Dead'in devamı da dahil olmak üzere, gişe rekorları kıran diğer Netflix filmlerinin devam filmleri de yolda.

Netflix, kendi evrenlerini oluşturmak konusunda çok hevesli görünüyor. Matthew Thunell geçen hafta Reuters'e verdiği demeçte, "bizim Star Wars versiyonumuza veya bizim Harry Potter versiyonumuza sahip olmak istiyoruz ve bunu oluşturmak için çok çalışıyoruz" demişti.