Netflix'in ilk kez açıkladığı listede Çiçek Abbas da var, Züğürt Ağa da

Netflix kısa bir süre önce platformda 50 bin saatten fazla izlenen 18 binden fazla içeriğin izlenme saatlerini paylaştı... Listede 1977 yapımı Şabanoğlu Şaban, 1982 yapımı Çiçek Abbas, 1985 yapımı Züğürt Ağa gibi filmler de var...

Netflix'in ilk kez açıkladığı listede Çiçek Abbas da var, Züğürt Ağa da

Netflix platformdaki izlenme rakamlarına ilişkin şeffaflığı artırma kararı almıştı. Bu kapsamda bir ilk olarak salı günü Ocak-Haziran 2023 dönemine ilişkin 6 aylık izlenme rakamları paylaşıldı. Şirket, Netflix’in artık her 6 ayda bir güncellenmiş raporlar yayınlayacağını duyurdu. Listeye göre aksiyon gerilim dizisi "The Night Agent'ın birinci sezonu, 812 milyon izleme saatiyle Ocak-Haziran 2023 arası Netflix'in en çok izlenen dizisi oldu. Jennifer Lopez'in başrolünü oynadığı "The Mother" ise söz konusu 6 aylık süreçte yayın hizmetinin en çok izlenen filmi oldu.

Listede çok sayıda Türk yapımı içerik de bulunuyor. Örneğin listeye göre bu tarihler arasında Şahmaran 1. sezon 83 milyon 600 bin, Terzi 1. sezon 63 milyon 900 bin, Kara Para Aşk 1. sezon 40 milyon 900 bin saat izlenmiş.

Yine listeye göre Çiçek Abbas, Züğürt Ağa bu tarihler arasında 100 bin saat izlenmiş. Kemal Sunal'ın ünlü filmleri Şabanoğlu Şaban, Çöpçüler Kralı da 300 bin saat izlenme rakamına ulaşmış. Köyden İndim Şehire 200 bin saatlik izlemeyle 18 bin yapımlık listeye girmiş. Listede benzer şekilde çok sayıda Türk filmi ve dizisi yer alıyor. Listenin tamamını bu linkten indirebilirsiniz.