Neuralink N1 çipinin beynine yerleştirildiği ilk hasta, sadece düşünceleriyle Civilization VI oynadığını açıkladı

Elon Musk'ın sıra dışı şirketi Neuralink tarafından beynine N1 çipi yerleştirilen ilk hasta, sadece düşüncelerini kullanarak Civilization VI oynayabildiğini açıkladı.

Neuralink'in ilk hastası, düşünceleriyle Civilization VI oynadığını açıkladı

Ocak ayında Neuralink N1 beyin çipi implantı takılan ilk kişi olan Noland Arbaugh, şirketin resmi X hesabında bir canlı yayın etkinliği başlattı. Arbaugh'un, canlı yayın sırasında implant ve cihazı kullanarak dizüstü bilgisayarında bir dijital satranç versiyonu oynadı ve imleci düşünceleriyle hareket ettirmesine şahit olduk.

Görünüşe göre Arbaugh, Neuralink çipiyle başka oyunlar da oynuyor. IGN, 29 yaşındaki oyuncunun Firaxis’in sıra tabanlı strateji oyunu Civilization VI’da tüm gece süren bir oyun seansı geçirdiğini açıkladı.

Elon Musk'ın Neuralink çip implantını almadan önce bir dalış kazası sonucu omzundan aşağısı felç olan Arbaugh, daha önce de bir Civilization VI hayranıydı ancak kazasının ardından oyunu oynamak için bir arkadaşa ihtiyacı vardı. Neuralink ameliyatından önce bu oyunu oynamaktan vazgeçmişti. Ameliyat, kısa bir süre önce yapılan bir oyun seansında sabah 6’ya kadar oyunu oynayabilmesine imkan tanıdı: “Artık kelimenin tam anlamıyla yatakta uzanıp canımın istediği gibi oynayabiliyorum. Açıkçası bu noktada en büyük kısıtlama tamamını kullandıktan sonra implantın şarj olmasını beklemek zorunda kalmamdı.”

Arbaugh, çip implantı aracılığıyla dijital satranç ve Civilization VI oynamanın yanı sıra babası ve bir arkadaşıyla Nintendo’nun Mario Kart 8: Deluxe oyununu da oynadığını söylüyor: “Mario Kart oynamak ve defalarca ikinci olmak aklımı başımdan aldı, bir hafta kullanımdan sonra bunun mümkün olacağını düşünmemiştim, bu çok çılgıncaydı. Her ne kadar babam ve arkadaşım kazanmama izin vermese de.”

Neuralink N1 çipi hayatını kesinlikle değiştirse de Arbaugh, cihazın kullanımıyla ilgili hala bazı sorunların olduğunu söylüyor. Neuralink, insanlar üzerinde denemelere başlamak için ilk kez Mayıs 2023’te onay aldı, ancak şirketin teknolojisi ve çipin bir kişinin kafasına yerleştirilmesinin uzun vadeli etkileri konusunda birçok tartışma devam ediyor.