Nexus 7, Android 5.0.2 güncellemesini aldı!

Android Lollipop 5.0.2 güncellemesi yayınlanmaya başlandı. Ama şimdilik sadece bu cihaz için...

Android 5.0.2 geldi!

Android 5.1 söylentileri ortalıkta dolaşadursun Google, ilk nesil Nexus 7 için (Wi-Fi sürümleri) Android 5.0.2 güncellemesini yayınladı bile.

Android 5.0.2 güncellemesinin OTA ile sunulmasının yanında, ilk nesil Nexus 7 için Factory Image dosyaları da yayınlandı. LRX22G yapı isimli güncellemenin tabletin depolamayla ilgili bir sorununu ve alarmla ilgili bir sorunu giderdiği söyleniyor. Bunun yanında kernel'de işlemci gücüyle ilgili bazı değişiklikler de var.

İlk nesil Nexus 7 Android 5.0.1 güncellemesini almadığından, direkt olarak bu sürüme güncellenecek. İkinci nesil Nexus 7'ler ise 5.0.1 güncellemesini almıştı ve şu an için 5.0.2'ye geçmiş değiller.

Factory Image, cihazını kişiselleştirmeye çalışırken yolunu kaybedenlerin imdadına yetişiyor. Factory Image sayesinde örneğin "tuğla" olan Nexus 7'nizi Android 5.0.2'yle tekrar hayata döndürebiliyorsunuz. Factory Image'in bir başka kullanım alanı ise cihazını root'layanların onu eski haline döndürerek, OTA güncellemelerini tekrar kullanılır hale getirmek.

Asus markalı bir Nexus 7'niz varsa, Factory Image'lere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada, 3G'li Nexus 7'lerin henüz Android 5'e hiç geçmediğini de belirtelim. Google, Aralık başı demiş olsa da, 3G'li Nexus 7 sahipleri beklemeye devam ediyor ve bu durum, "yeni sürümler ilk olarak Nexus'lara gelecek" söylemini de büyük ölçüde yaralıyor...

Okuyucu Yorumları