NFT kelimesinin Türkçe karşılığı açıklandı

Hayatımıza son yıllarda giren kelimeler arasında NFT de var... Peki, NFT'nin Türkçe karşılığı olarak hangi terim kullanılacak? Açıklandı...

NFT kelimesinin Türkçe karşılığı açıklandı

Son yıllarda hayatımıza giren NFT terimi 'Non-Fungible Token' kelimelerinin kısaltması ile oluşuyor. Özetle içerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığının kanıtını bulunduran benzersiz, değiştirilemez dijital varlık olarak tanımlanıyor.

Son dönemde yüksek satış rakamlarıyla gündeme gelen NFT için Türkçe karşılık bulundu. Açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç yaptı.

Koç, "NFT" teriminin Türkçe karşılığı için önerileri Türk Dil Kurumu (TDK) ile paylaşarak ortak bir çalışma başlattıklarını belirterek, nihai kararı "Nitelikli Fikri Tapu"dan yana kullandıklarını bildirdi.

Koç, twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Geçtiğimiz günlerde sizlere yönelttiğim ❝NFT'nin Türkçe karşılığı ne olmalı?❞ sorusuna ilettiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. @TDK_govtr ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde #NFT'ye en uygun karşılığının ❝Nitelikli Fikrî Tapu❞ olduğunu düşünüyoruz.